duminică, 28 octombrie 2012

EMOTIA SI IESIREA DIN TIPARUL EMOTIONAL NEGATIV

Emotia poate fi definita ca: reactia complexa a unui organism superior, de apropiere sau de indepartare de un obiect sau ambianta, asociata cu modificari functionale si mentale importante.
Manifestarile functionale ale emotiilor, denumite si de expresie, au format de mult timp obiectul de studiu al fiziologilor. Acestea manifestari sunt: 
-  Somatice = expresii de mimica, gesturi, vocalizare, modificari de tonus muscular, cu redresare, urmata de atac sau fuga, si
-                    - Vegetative = circulatorii, respiratorii, secretie sudorala, endocrine, metabolice.
Restul proceselor constitutive ale emotiilor sunt de ordin mental si au format, pana nu demult, obiectul de studiu exclusiv al psihologilor.(http://www.esanatos.com/anatomie/creierul/sistemul-limbic-conexiuni-func63478.php).
Iesirea din tiparul emotional negativ se face prin schimbarea perspectivei
Schimbarea tiparelor emotionale inseamna mai mult decat a experimenta ambele fatete ale unei emotii. Trebuie sa recunoastem si sa intelegem tiparul care determina o anunita emotie, ceea ce este de fapt aspectul mental. Este vorba de a intelege mesajul, si/sau de a invata lectia prin constientizare, ceea ce contituie aspectul spiritual. A schimba raspunsul automat, conditioneaza necesitatea accesarii memoriei celulare stocate in corpul fizic.
In timp ce decizia schimbarii tiparului emotional este primul pas, acesta nu este suficient pentru a schimba un raspuns bine inradacinat. Tiparul trebuie inteles si identificat in asa fel incat acesta sa fie recunoscut. Odata de suntem capabili sa recunoastem tiparul, ca de ex. furia, putem decide daca dorim sa simtim furie sau sa radem, rasul fiind expresia unei emotiile pozitive opuse furiei. Sa spunem sa dorim sa radem, dar simtim ca nu putem sa trecem peste furie. Stiind faptul ca furia vine dintr-un blocaj, va trebui sa schimbam perspectiva, punctul de vedere din care privim situatia, ceea ce ne permite sa gasim schimbarea potrivita. Acesta perspectiva, este componenta spirituala, care ne furnizeaza iesirea din acea stare si de asemenea ne permite sa intelegem mesajul, sa invatam lectia prin constientizare.
„Iesirea” din tiparul emotional al furiei se face prin schimbarea perspectivei.
Eliberarea eficienta de tiparele emotionale necesita accesarea celor patru arii:
1-     mental prin recunoasterea si intelegerea tiparului,
2-     emotional prin identificarea si trairea sentimetelor,
3-     fizic prin curatarea memoriei celulare stocate in corp, si
4-     spiritual prin constientizare.
Medicina Traditionala Chineza ne spune ca furia este stocata in ficat. Ficatul ca si celelalte organe / aparate pot fi accesate prin asa numitele „puncte de alarma” situate pe suprafata corpului. Aceste puncte de alarma pot fi tratate cu uleiuri esentiale in procesul eliberarii de aceste tipare.
Uleiurile esentiale in eliminarea tiparelor emotionale
Ati observat cum mirosul de paine proaspata va reaminteste de anii copilariei si toate sentimentele asociate cu bunica va revin in minte?
Simtul olfactiv acceseaza sistemul limbic al creierului (amigdala), care este sediul emotiilor noastre. 
Vechii egipteni foloseau uleiurile esentiale pentru a se elibera de emotii. Exista marturii despre acest lucru in piramidele egiptene.
Sesquiterpenele (molecule ce se gasesc in uleiurile esentiale, ca de exemplu cel de tamaie sau lemn de santal), ajuta la cresterea nivelului de oxigen la nivelul sistemului limbic, care „deblocheaza” ADN-ul si permite eliberarea bagajului emotional din memoria celulara. S-a constatat ca emotiile sunt „codificate” in ADN-ul nostru si se transmit din generatie in generatie. S-au gasit tipare comportamentale emotionale „incuiate” de-a lungul generatiilor in anumite familii. Cercetari efectuate la Universitatea din New York, au stabilit ca amigdala, glanda a sistemului limbic din creierul uman care stocheaza si elibereaza emotiile si traumele in corp este influientata DOAR de simtul olfactiv. Amigdala nu reactioneaza nici la sunete, nici la vaz, nici la atingere. Amigdala elibereaza traumele fiind stimulata  NUMAI prin miros.
Emotiile insele sunt stocate in corp, in organe si sisteme. Emotiile sunt preluate in corp fizic prin chakre si meridiane. Fiecare organ are o anumita vibratie  energetica, la fel sunt si emotiile. Astfel, ele se vor atasa unele de altele in functie de frecventele vibrationale.
Bolile intervin atunci cand vibratia  energetica a corpului scade  sub o anumita frecventa. Uleiurile esentiale pot creste frecventa vibratiei energetice, iar uleiurile esentiale cu grad terapeutic pot face acest lucru pentru ca au o frecventa foarte inalta pe care o transmit corpului.
Uleiurile esentiale au fost folosite de veacuri pentru vindecare, iar Biblia contine 188 de referinte la acest lucru. Ca exemplu : Tamaie, Mirt, Rozmarin, Isop, Nard.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu