luni, 11 aprilie 2011

CENTRUL DE FORTA NR 3. - MANIPURA CHAKRA

I se mai spune si PLEXUL SOLAR . Pentru omul obisnuit, chakra a treia este sediul personalitatii. Este locul unde el isi gaseste identificarea sociala si care il ajuta sa se incadreze in normele societatii prin forta personala, prin tenacitate si nazuinta spre putere sau prin adaptabilitate. Este aferenta elementului foc. Focul inseamna lumina, caldura, energie si activitate, iar la nivel spiritual, chiar si iluminare. Chakra plexului solar constituie soarele si centrul de forta al omului. Aici preluam energia solara care hraneste, printre altele, corpul nostru eteric si, impreuna cu el, si corpul fizic, dandu-i vitalitate. Un rol important al chakrei plexului solar este limpezirea pulsiunilor si dorintelor emanate de chakrele inferioare, indrumand si folosind energiile lor creative in mod constient, precum si manifestarea continuturilor spirituale ale chakrelor superioare catre lumea materiala, realizand o cat mai perfecta implinire a vietii la toate nivelurile. 
-Localizarea ( proiectia la nivelul corpului fizic ) : la doua degete deasupra ombilicului
-Elementul cu care ne pune in rezonanta : energiile subtile ale focului
-Glande endocrine corespondente : pancreasul
-Organul de simt corespondent : ochiul
-Functia senzoriala : vazul
-Culoarea echivalenta : galben
-Zodiile corespondente : sunt zodiile de foc : berbec, leu, sagetator
-Elementele pe care le guverneaza MANIPURA chakra: vointa, increderea in sine, egoul, individualitatea, afirmarea de sine, capacitatea de conducator, starea de libertate launtrica, expansivitatea, puterea, ambitia, curajul, pasionalitatea, optimismul, stapanirea de sine ( autocontrolul ), spontaneitatea, inteligenta necesara unei integrari eficiente in societate.
Energiile care se manifesta la acest nivel sunt orientate catre a ne ajuta sa intelegem cat mai bine propria noastra individualitate si modul nostru specific de manifestare. In MANIPURA chakra se afla „miezul magnetic al personalitatii”.
-Calitati pe care le dobandeste fiinta prin armonizarea, echilibrarea  energetica la nivelul MANIPURA chakra : increderea in fortele proprii ( in sine ), afirmarea propriei personalitati ca individualitate bine conturata, capacitatea de a respecta vointa, sentimentele si caracterul altor oameni, capacitatea naturala de a insusi experiente, sentimente, dorinte, recunoscandu-le rolul in dezvoltarea personala si integrandu-le in propria personalitate, hotarare, tenacitate, simtul onoarei, spontaneitate, dinamism launtric dar si manifest, independenta in actiune, buna dispozitie, umor, spirit de aventura, vointa  marita, asimilare corecta a hranei – un metabolism bun, un inalt nivel energetic, puterea de a lucra mult fara a obosi repede, capacitatea de a fi un bun lider, generozitate, facilitate de a comunica cu ceilalti.
-Partile corpului pe care le influienteaza MANIPURA chakra : sunt coordonate si sustinute functiile sistemului digestiv, stomacul, splina, vezica biliara, sistemul nervos vegetativ, secretia endocrina a pancreasului.
-Perturbarile energetice la nivelul celei de  a III-a chakre, se manifesta prin : grandomanie, despotism, lipsa de incredere in fortele proprii, orgoliu, vanitate, lipsa de autocontrol, lipsa de respect pentru alte persoane sau propria persoana, scaderea memoriei, supunere excesiva, lasitate, dependenta, nervozitate neputincioasa, incapacitate de a lua decizii, agresivitate, irascibilitate, impulsivitate, preocuparea exacerbata  de a controla si de a exercita puterea de dominatie asupra altor persoane, tendinta de a controla lumea launtrica si cea exterioara recurgand la forta si la presiuni, tendinta de a controla situatiile prin hiperactivitate, tendinta de a bloca manifestarea sentimentelor.
-Probleme de sanatate care pot sa apara datorita persistentei si accentuarii dezechilibrelor la nivelul celei de a III-a chakre : digerarea cu dificultate a alimentelor, metabolism scazut, anorexie sau bulimie, greata – vomismente, afectiuni ale stomacului si duodenului precum : indigestii, gastrita, gastro-enterita, ulcer gastric si duodenal, afectiuni ale pancreasului ca : diabetul, hipoglicemia, pancreatita, afectiuni ale splinei, afectiuni hepato-biliare : hepatita, ciroza, diskinezie biliara, calculi biliari, apendicita, tulburari de vedere : miopie, hipermetropie, astigmatism, glaucom, cataracta, exoftalmie, cheratita, etc.
Acceptarea si integrarea corespunzatoare a sentimentelor si dorintelor, precum si a experientei de viata pe care o acumulam, face ca chakra a treia sa ramana lipsita de tensiuni si deschisa, ceea ce lasa lumina sa patrunda tot mai mult in viata noastra, iar lumea noastra sa fie tot mai insorita.
Starea generala a dispozitiei noastre depinde in mare masura de cata lumina lasam sa patrunda in noi. Ne simtim luminosi, bucurosi si impliniti launtric atunci cand cea de-a treia chakra este deschisa, insa dispozitia ne este echilibrata si tulbure, daca chakra este blocata sau dereglata. Noi proiectam mereu aceste sentimente asupra mediului inconjurator, astfel ca intreaga viata ni se pare luminoasa sau intunecata. Cantitatea de lumina din noi determina limpezimea parerilor noastre si calitatea observatiilor pe care le facem.
Printr-o integrare si o implinire launtrica tot mai perfecta, lumina galbena a intelegerii intelectuale patrunde in cea de-a treia chakra, transformandu- se treptat in lumina aurie a intelepciunii si a plenitudinii.
Cu chakra plexului solar noi preluam direct vibratiile altor oameni si reactionam in mod corespunzator la calitatea acestor vibratii. Atunci cand suntem confruntati cu vibratii negative, simtim semnalul unui pericol. Recunoastem acest lucru prin faptul ca chakra a treia se contorsioneaza involuntar, ca un mecanism de alarma. Aceste semnale devin insa inutile atunci cand in noi lumina va fi atat de puternica, incat va radia cu forta spre exterior si ne va inconjura ca o manta protectoare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu