luni, 11 iulie 2011

SISTEMUL LIMFATIC - Semnificatia subtila


Sistemul limfatic este un sistem complex de aparare, paralel cu sistemul de aparare al sangelui. Este format din organe limfoide cum ar fi amigdalele si  apendicele si dintr-o retea complexa limfatica care dreneaza lichidul interstitial la nivelul ganglionilor, care functioneaza ca niste statii de epurare. Mai are si o functie nutritiva, pentru ca la nivel digestiv transporta lipidele. Putem spune ca sistemul limfatic are rol de protectie si nutritie, asa ca atunci cand apar probleme la nivelul circulatiei limfei sau la nivelul ganglionilor, fiinta are perceptia  unei lipse de afectiune si de protectie si se simte adesea abandonata. Sistemul limfatic mai este considerat a fi in legatura cu capacitatea de comunicare, de reflexie si cu expresia de sine.
Amigdalele sunt corelate cu o stare de protectie, de aparare. Ele sunt „santinelele” gatului, apartinand sistemului limfatic si asigurand apararea imunitara.  Problemele la acest nivel arata o stare de suparare, cel mai adesea fata de o persoane din familie sau din anturaj. Dace ne vom grabi in a le scoate, cu siguranta starea de suparare se va cuibari la alt nivel, atacand alt organ.
Apendicele este prezent la nivelul cecumului pentru a impiedica bacteriile din intestinul gros sa urce in intestinul subtire. Apendicita arata o stare de indignare si ca fiinta respectiva crede ca nu mai exista nici o iesire din situatia in care se gaseste. Persoana afectata nu se mai bucura de viata si se simte nesigura pe sine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu