duminică, 7 octombrie 2012

Cura de detoxifierea a ficatului recomandata de Maestrul Ujlaki Tibor


Bolile nu fac parte din caracterele corpului nostru. Ne inbolnavim, daca sistemul nostru imunitar este slabit, si o cantitate prea mare de depuneri ale reziduurilor incarca organismul nostru. Daca organismul este suprasolicitat, incearca in mai multe moduri de a se ajuta. Unele din modalitatile de autoprotejare si curatare, sunt : febra, infectiile, inflamatiile, tumorile si durerile. Printre diferitele blocaje interioare, cel mai sever este blocajul ficatului si canalelor biliare, deoarece si celelalte blocaje provin de la acestea. Daca ficatul, fiind cea mai importanta statie de productie si centrul de detoxificare al organismului nostru, se blocheaza din cauza calculilor biliari, imbolnavirea este o repercusiune foarte probabila. Daca canalele biliare vor fi curate, si respecta recomandarile referitoare la stilul de viata si alimentatia echilibrata, organismul revine in mod natural la starea de echilibru. Daca ficatul este liber de calculi biliari este foarte greu de dezechilibrat.

Rezultatul detoxifierii ficatului inseamna mult mai mult, decat regularizarea functiunilor ficatului si veziculei biliare. Ajuta oamenii, sa isi guverneze sanatatea pe tot restul vietii. Sistemul digestiv care functioneaza bine, si ficatul lipsit de calculi biliari, sunt cele mai importante criterii pentru ca organismul sa poata produce propriile celule fara probleme, fara toxinele acumulate. Inlaturarea calculilor biliari din vezicula si din ficat, inlatura diferitele dureri ale corpului, indiferent daca este vorba de dureri ale articulatiilor, capului, nervoase, ale  muschilor sau organelor. Organismul este atat de sanatos, cat de curat este sistemul circulator  si limfatic. Daca sistemele de circulatie si limfatic sunt incarcate de cantitati insemnate de toxine - este aceeasi situatie si in cazul ficatului blocat - pot aparea inflamatii, intoxicatii, deteriorari si iritatii in celulele din zonele mai putin rezistente. Daca digestia, metabolismul si eliminarea toxinelor sunt limitate din cauza functiilor scazute ale ficatului, sistemul imunitar sanguin nu isi mai poate manifesta efectul vindecator in organism. Procesul de vindecare depinde de eficienta sistemului imunitar. Domeniul principal de functionare al sistemului nostru imunitar, este in intestine. Ficatul, ca organ principal al metabolismului si digestiei, trebuie sa fie lipsit de orice factori de impiedicare (calculi biliari), sa nu cauzeze suprasolicitarea si functionarea excesiva al sistemului nostru imunitar. Daca sistemul imunitar este slabit in intestine, va fi slab si in celelalte zone ale corpului. Durerea incetează automat, daca inceteaza blocajele formate la nivelul corpului si energetic, si sistemul imunitar functioneaza din nou la capacitate maxima. Durerea insasi nu trebuie tratata, decat daca este insuportabila. Deoarece cauza durerilor cronice sunt blocajele cronice, inainte de calmarea durerii, sa curatam ficatul, intestinele, rinichii si sistemul limfatic. In majoritatea cazurilor, astfel inceteaza toate durerile, sistemul imunitar devine mai puternic, si sanatatea va fi stralucita.
Cei care au trecut deja printr-o curatare a ficatului, relateaza ca se simt mult mai bine in propriul corp, in viata lor si ca atare in lume. In multe cazuri, prin organismul curatat creste si respectul de sine, impreuna cu empatia fata de ceilalți. Curatarea ficatului este de importanta majora in realizarea vitalitatii si al frumusetii interioare. Sanatatea sufleteasca este foarte strans legata de sanatatea corporala. Curatarea ficatului ajuta la mentinerea echilibrului sufletesc. Daca scapi de calculii biliari, totodata slabesti radacinile tuturor furiilor si maniilor asezate adanc, care sunt stocate de multa vreme. Acea senzatie de eliberare, care vine deodata cu eliberarea subiectelor trecute, nerezolvate, poate conferi o noua vitalitate. Senzatia libertatii si usurarii, care poate fi simtita deseori deja dupa prima curatare a ficatului, ne arata la ce ne putem astepta, daca va fi complet curat ficatul nostru.
Tratament de curatare al ficatului si a vezicii, de 7 zile
Necesar:
I.       Suc de mere 6 litri
II.    Saruri amare (sulfat de magneziu) 4 linguri dizolvate în 720 ml apa
III. Ulei de masline extra virgin 120 ml
IV.Suc de grapefruit stors proaspat sau lamaie ori portocale 180 ml
 V.Bea 1 litru de suc de mere in fiecare zi – aceasta inmoaie calculii biliari, si ajuta eliminarea lor. Bea sucul de mere impartit pe toata ziua, niciodata in timpul mesei, ci cu putin timp inaintea mesei sau cu doua ore dupa.
Deoarece sucul de mere prin aciditatea lui poate dauna dintilor, este recomandata consumarea cu paiul sau spalatul pe dinti de mai multe ori pe zi.
Regim pe durata tratamentului: se recomanda abtinerea de la consumul bauturilor reci, sa nu consumam nici un produs de origine animala, produsele lactate, mancaruri prajite, sa evitam mesele excesive si alcoolul, consumul de zahar, indulcitori, condimente puternice, unt, ulei, cascaval, sunca, oua, nuci, prajituri, produse de patiserie. Se va evita consumul de medicamente, suplimente alimentare, luati numai medicamentele cele mai necesare.
A saptea zi a tratamentului de curatare a ficatului, este cel mai bine sa fie la sfarsit de saptamana, este cel mai optim sa se inceapa la faza de luna in scadere.
Este importanta inainte si dupa tratament (daca exista posibilitatea) curatarea intestinelor, hidroterapia colonului sau clisma.
VI.In a sasea zi, consuma un mic dejun lejer, preferabil fulgi de ovaz. La pranz mananca legume fierte sau oparite cu orez alb (Basmati) condimentat maxim cu sare nerafinata.
Foarte important: pentru un tratament eficient, nu consuma proteine si lipide (unt, ulei)! După ora 14 sa nu mai bei sau mananci nimic, altfel se poate ca tratamentul sa nu dea rezultat.
Din prima zi pana in a sasea, bea zilnic 1 litru de suc de mere natural (preparat de casa).
Seara zilei a 6-a:
1.    Ora 18: dizolva in 720 ml de apa 4 linguri de saruri amare, aceasta cantitate este suficienta pentru 4 ocazii. Bea prima (180 ml). Efectul principal al sarurilor amare, este dilatarea cailor biliare, pentru ca sa fie posibila eliminarea usoara a calculilor biliari, totodata curata intestinele, si impiedica blocarea calculilor biliari.
2.    Ora 20: Bea a doua portie de saruri amare (180 ml).
3.  Ora 21,30: daca nu ai avut scaun pana acum, si nu ai efectuat clisma in ultimele 24 de ore, procedeaza acum. Cantitatea de apa sa fie cel putin 1 litru, astfel colonul devine liber.
4.   Ora 21,45: Amesteca cei 180 ml de suc de grapefruit cu 120 ml ulei de masline, agita bine amestecul, pana aceasta devine omogena si de consistenta apei.
5.   Ora 22,00: stai langa pat, NU te aseza si bea deodata amestecul uleios. Daca nu reusesti sa-l bei deodata, timpul de consum sa nu depaseasca 5 minute. CULCA-TE IMEDIAT! Acest fapt este foarte important, pentru ca eliminarea calculilor biliari sa porneasca. Culca-te pe spate, cu bustul ridicat (cu 1-2 perne). Capul sa fie in orice caz mai ridicat decat abdomenul. Daca este incomod asa, culca-te pe partea dreapta, si trage genunchii spre cap. Stai nemiscat cel puțin 2 de minute! Nu te misca, si incearca sa nu vorbesti! Concentreaza-te asupra ficatului, daca nu reusesti,incearca sa adormi. Daca noaptea trebuie sa mergi la toaleta, du-te. Fii atent, daca vezi la suprafata apei plutind calculi biliari mai mici, mai mari (verde ca mazarea sau culoarea lutului). Se poate sa te simti putin mai rau noaptea sau dimineata. Aceasta se poate intampla din cauza eliminarii puternice sau rapide al calculilor biliari si al toxinelor din ficat si vezicula, care sunt represate in stomac de catre amestecul uleios. Disconfortul inceteaza repede, daca aplici pozitiile de detoxificare invatatate la gradul intai Prananadi. (Vezi, unele boli si modurile de tratament al acestora.)
VII.         Dimineata zile a 7-a:
Intre orele 06,00 – 06,30: in urma trezirii, dar nu mai devreme de ora 06.00, bea a treia portie de saruri amare (180 ml). Daca iti este foarte sete, inainte de saruri bea un pahar de apa calda. Odihneste-te, autotrateaza-te, foloseste simb., mediteaza, daca te simti foarte obosit, mai dormi, dar perna inalta este recomandata si de aceasta data. Daca te simti bine, fa exercitii invatate in taberele Prananadi, asane yoga, sau gimnastica usoara.
Intre orele 08,00- 08,30: acum bea a patra si totodata ultima portie de saruri amare (180 ml)
Intre orele 10,00- 10,30: Poti sa bei un pahar de suc de fructe proaspat,  peste jumatate de ora poti manca 1-2 felii de fructe, peste o ora poti manca un aliment usor de digerat. In urmatoarele zile, consuma numai mancaruri lejere.
Ca sa scapi de toti calculii, vor fi necesare cel puțin 6 curatari, care trebuie efectuate la un interval de 2-3 saptamani sau 1 luna. Este important sa continui curatarile incepute, pana cand pe parcursul a doua curatari consecutive nu vor mai apare calculi eliminati. Mai devreme de doua saptamani nu poti incepe o noua curatare!
ATENȚIE:

Este foarte important consumul unei cantitati mari de apa curata in a 7-a zi (min. 2 litri), deoarece pe parcursul scaunelor frecvente, organismul se deshidrateaza, pierde mult lichid, care trebuie suplinit. Totodata, se recomanda procurarea tabletei de carbune, deoarece cine este predispus la diaree, in a 7-a zi poate avea nevoie de utilizarea acesteia, pentru oprirea diareii. Daca nu aveti posibilitatea curatarii intestinelor, tratamentul si asa se poate efectua, caci este aproape la fel de eficient si fara tratamentul de curatare al intestinului.


2 comentarii: