joi, 26 mai 2011

MERIDIANUL TREI FOCARE (Triplul incalzitor ) si MERIDIANUL PERICARDULUI ( Vase-Sex )


Meridianul Trei Focare (TF) se compune din trei parti : superioara, mijlocie si inferioara. Partea superioara functioneaza ca un distribuitor al esentei inimii si plamanilor. Zona de mijloc este cea la nivelul careia splina si stomacul realizeaza digestia si hrana. Partea inferioara reprezinta un canal de drenaj prin care rinichii si vezica urinara excreta reziduurile.
Meridianul Triplu Incalzitor sau Trei Focare - functioneaza intre orele: 21,00-23,00.  Localizare : meridianul incepe in varful degetului inelar, traverseaza prin spatele mainii peste cot, umar si trapezul superior unde se roteste prin spatele gatului, in jurul urechii si se opreste la marginea sprancenei. Blocajele pe acest meridian au urmatoarele manifestari : 
·        senzaţie de frig

·        infectii ale urechii, amigdalita, dureri in gat, ganglioni umflati

·        probleme la ochi, cataracta

·        maini si picioare reci, transpiratie excesiva

·        lipsa de energie, sindrom de oboseala cronica

·        tulburari ale ciclului menstrual

·        par subtiat, piele uscata

 
 
Meridianul Pericardului (VS) este perechea meridianului TF. El este partea interna a cuplului, iar meridianul TF reprezinta partea exterioara. Daca energia nociva invadeaza inima, primul care va fi afectat va fi pericardul.
Simptomele care apar in cazul intreruperii circulatiei energiei pe meridianul Pericardului, sunt: tuse, astm, congestie in piept, mastita, dureri cardiace, dureri in brat, palpitatii spasme, varsaturi,coma, accident vascular cerebral (de caldura), iritabilitate, rigiditate, umflaturi si dureri ale limbii. Orarul in care functioneaza cel mai bine este intre 19,00 si 21,00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu