luni, 1 august 2011

APARATUL GENITAL - semnificatia subtila


Aparatul genital bineinteles ne vorbeste despre atitudinea noastra fata de sexualitate, de modul in care abordam o relatie intima,  dar si de relatia cu copii nostri si de capacitatea de a deveni parinte.
Barbatii si femeile sunt diferiti, dar complementari. Din punct de vedere subtil avem atat aspecte masculine cat si feminine, existand clar o preponderenta care este determinata de rolul pe care il avem in aceasta viata de a fi femeie sau barbat. Putem vorbi de exemplu, de starea de masculinitate care se manifesta in planul fizic ca viriliate, dar vom vorbi de o masculinitate in plan psihic, care se va manifesta, de exemple, ca o stare de curaj, de incredere in sine, iar in plan mental ca o stare de luciditate si deiscernamant. Pentru a fi niste barbati armoniosi trezirea tuturor acestor aspecte este necesara, bineinteles ca incununata de trezirea spirituala. Dar pentru ca trezirea spirituala sa apara este necesar ca barbatul sa-si dinamizeze si aspectele subtile feminine, pentru a-si trezi starea de andriginitate, iar femeia aspectele subtile masculine. Aceasta cautare a celuilalt apare tocmai din dorinta de a  asimila de la fiinta de sex opus acele calitati care ne ajuta sa atingem starea androginala, acea stare de unitate profunda, la care constient sau mai putin constient, aspiram cu totii.
Aparatul genital feminin
Ovarele sunt corelate cu acceptarea identitatii feminine, cu acceptarea starii de maternitate, dar si cu problemele in relatia cu propria noastra mama, in relatia cu copilul, cu starea de creativitate.
Uterul este corelat cu relatia cu copilul, dar si cu caminul, cu cuibul fiecaruia, deci reprezinta protectia, calsura caminului, tandretea. Neintelegerile in cadrul caminului cat si problemele cu copilul pot declansa afectiuni la nivelul uterului.
Vaginul este corelat cu o anumita stare de posesivitate erotica.
Sanii sunt corelati cu starea de a fi femeie sau de a fi mama, ei simbolizand starea de feminitate, maternitate, hranire, crestere. Mai sunt legati de o anumita stare de placere si de afectivitate, o anumita stare de protectie, de atentie, de a veni in intampinarea nevoilor celor dragi. Se apune ca femeile care au sanii mari manifesta o stare de afectivitate mare. Problemele la nivelul sanilor apar daca exista un esec real sau imaginat legat de faptul de a fi femeie sau de a fi mama.        
Aparatul genital masculin
Prostata  este o mica glanda care este situata sub vezica vezica urinara si care inconjoara uretra. Ea secrete un lichid care intra in compozitia spermei. La nivelul prostatei se intersecteaza sistemul urinar cu cel genital. Prezenta celor doua energii la acest nivel, energia renala corelata in mod special cu starea de vitalitate, cat si energia sexuala, ne explica de ce prostata reprezinta starea de putere atat sexuala, cat si sociala sau profesionala. Probleme la acest nivel apar atunci cand fiinta simte ca isi pierde din puterea pe care o avea, isi pierde increderea in sine si dintr-o stare de tristete care poate fi in legatura cu cineva din familie, cum ar fi un copil. Cuvantul prostata s-ar putea traduce etimologic prin „ a sta inainte”. Dupa cum se stie adesea problemele de prostata sunt insotite de probleme de erectie, dar din punct de vedere psihologic fiinta nu mai poate sa „stea inaintea” unor probleme de viata, se simte neputincioasa fata de o anumita situatie.
Problemele aparatului genital apar datorita unei proasta utilizari a sexualitatii in aceasta viata sau in cea precedenta sau sunt legate de dizarminii in manifestarea creativitatii. Cuplabilitatea sexuala aduce boli transmise pe cale sexuala. Problemele ovarelor sau testiculelor arata rejectia feminitatii sau respectiv a masculinitatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu