luni, 30 mai 2011

Trasaturi caracteristice in functie de zodie

 
 Fiecare semn zodiacal simbolizeaza un set de calitati, atitudini si aptitudini pe care persoanele din zodia respectiva le manifesta. Sa vedem care sunt trasaturile caracteristice, tipologia predominanta, a individului din fiecare zodie.

Zodia Berbecului – 21 martie/20 aprilie
Nativul din Berbec are fruntea inalta, proieminenta, cel mai adesea avand parul dat pe spate. Corpul da impresia ca se proiecteaza inainte, manat de un dinamism iesit din comun. Privirea este vioaie si patrunzatoare, musculatura bine dezvoltata si tonica. Pe plan psihologic, „berbecul” este caracterizat de o mare combativitate, are foarte multa initiativa, capacitate de a intreprinde si de a prelua conducerea. Disparitia unui asemenea avant, a acestui spirit de actiune sau de cucerire, poate constitui la acest nativ primul semn de depresie si trebuie luat in consideratie cu multa seriozitate. Berbecului i se recomanda consumarea alimentelor cu continut ridicat de fosfat de potasiu ( varza, conopida, spanac, cartofi, castraveti, ridichi, ceapa, masline, mere ).

Zodia Taurului – 21 aprilie/20 mai
Nativul din zodia taurului are gatul puternic si umerii largi, un astfel de fizic fiind unul dintre cele mai puternice din zodiac. Da impresia de stabilitate, dar si de lentoare. Privirea este blanda, calma si uneori lacoma. Tenacitatea si puterea de munca sunt trasaturi marcante, precum si o mare senzualitate si un mare apetit pentru mancare. Nativii din aceasta zodie sunt sensibili la raceli si guturai. Efortul fizic prelungit duce la epuizare nervoasa si la aparitia nevrozelor, a insomniilor, la cefalee. In caz de disonanta nativul se apuca de treaba cu greu si este destul de incapatanat, nu deviaza de la drumul pe care l-a fixat. Se recomanda consumarea alimentelor cu continut ridicat de sulfat de sodiu ( sfecla, spanac,  conopida, ridichi, ceapa, dovleac, castraveti).

Zodia Gemenilor 21 mai/21 iunie
Fizicul Geamanului este adesea fragil, cu o mare finete a trasaturilor si o reala armonie. Nativul este intr-o permanenta miscare, fiind caracterizat de o vivacitate atat fizica cat si psihica, si surprinde prin simtul lui ascutit de comunicare. In caz de disonanta, acest dinamism se transforma cu usurinta in superficialitate, instabilitate, nestatornicie si incapacitate de a depune efort pentru o lunga perioada de timp si a duce la bun sfarsit angajamentele si proiectele pe care si le-a asumat. Nativul este intr-o permanenta miscare, fiindu-i adesea dificil sa depuna efort pentru o durata de timp mai lunga. Se recomanda consumarea alimentelor cu continut ridicat de clorura de potasiu ( fasole verde, spanac, morcovi, telina, conopida, sparanghel, prune, caise, piersici, portocale ).

Zodia Racului 22 iunie/22 iulie
Nativul din zodia Rac este caracterizat printr-o oarecare rotunjime, mai ales la nivelul fetei ( facies lunar). Persoana respectiva este cel mai adesea introvertita, dependenta de ceva sau cineva, cu o imaginatie foarte bogata, traind destul de mult in trecut si intr-o stare de visare. In caz de disonanta nativul tinde spre o stare de pasivitate, hiperemotivitate, instabilitate si capricii. Nativul are frecvent boli ale rinichilor, tulburari de nutritie, boli degenerative. Caderile psihice duc la amaraciune, tristete, frica, ingrijorare, de unde rezulta tulburari de origine nervoasa. Se recomanda consumarea alimentelor cu continut ridicat de fluorura de calciu ( secara, galbenusul de ou crud).

Zodia Leului 23 iulie/23 august
Fizicul nativului din Leu prezinta o surprinzatoare asemanare cu animalul cu acelasi nume : par bogat, fata larga, fizic puternic. Pieptul este bombat cu mandrie, exprimand curajul si energia sa debordanta, dar cel mai adesea si egoul sau destul de puternic. Nativul este ambitios, simte nevoia sa domine, sa conduca, sa fie in centrul atentiei, sa straluceasca. In caz de disonanta, acest dinamism se poate transforma in orgoliu, egoism, despotism sau megalomanie. Sanatatea ii este legata de echilibrul psihic. Se recomanda comsumarea alimentelor cu continut bogat de fosfat de magneziu ( produsele din grau, secara, alunele, telina, sparanghelul, lamaie, mere, nuci, smochine, piersici, seminte de floarea soarelui, galbenusul de ou crud).

Zodia Fecioarei 24 august/23 septembrie
Persoana nascuta sub acest semn zodiacal este adesea melancolica, are tendinta destul de timpurie de a se incovoia, aceasta traducand adesea o lipsa de deschidere catre exterior. Este onest, constiincios, scrupulos, harnic, dar si timid, uneori pudic, temandu-se de necunoscut si de lipsuri. In caz de disonanta, poate aluneca spre o critica sistematica, devenind cicalitor, maniac, temator. Pot aparea predispozitii la anemie, intoxicatii, insomnii, epuizare nervoasa. Se recomanda consumarea alimentelor cu continut ridicat de sulfat de potasiu ( andive, alune, masline negre, portocale, grau si ovaz germinate, branza).

Zodia Balantei 23 septembrie/22 octombrie
Fizicul acestui nativ este in general, foarte frumos si armonios, cu un profil de medalie cu trasaturi regulate, de o mare finete. Au un psihic sensibil prezentand adesea angoase, deprimari, depresii. In caz de disonanta manifesta un psihic sensibil, stari de nehotarare, fac usor compromisuri. Se recomanda consumarea alimentelor cu continut ridicat de fosfat de sodiu ( fasole, cartofi, spanac, sfecla, porumb, orez nedecorticat, alune, mere, capsuni, stafide).

Zodia Scorpionului 23 octombrie/22 noiembrie
Din punct de vedere fizic, cel mai frapant este magnetismul pe care-l degaja nativul, in special la nivelul privirii care este patrunzatoare, incisiva, chiar hipnotica. Acest magnetism este legat de energia sexuala puternica pe care nativul o detine. Se recomanda consumarea de alimente cu continut ridicat sulfat de calciu ( conopida, sparanghel, ridichi, prune, smochine).

Zodia Sagetatorului 23 noiembrie/21 decembrie
Ca si fizic, nativul are adesea o dezvoltare mai accentuata a coapselor si feselor in raport cu regiunea toracica, dar exista si cazuri cand umerii sunt largi si bazinul ingust. In prima situatie se considera ca fiinta este mai orientata catre cele materiale, iar in a doua catre cele spirituale. Din punct de vedere psihologic, este un idealist dotat cu un optimism robust. Are un gust deosebit pentru aventura, fie in lumea exterioara ( calatorii, descoperiri), fie in lumea interioara ( cautari spirituale). In caz de disonanta, poate aparea o stare de exces in toate, stare de revolta, pasiuni necontrolate sau bulimie. Se recomanda consumarea alimentelor cu continut ridicat de bioxid de siliciu ( prune, mere, capsuni, cartofi, coaja legumelor, si fructelor, galbenudul de ou crud ).

Zodia Capricornului 22 decembrie/20 ianuarie
Nativul este adesea destul de rigid in miscari, lipsindu-i o anumita gratie si elasticitate. Si expresia fetei este uneori destul de imobila. Emotia este de multe ori refulata pentru a lasa loc cu prioritate rationamentului. Ca si cristalul, personalitatea sa este formata din fermitate si aplomb. Nativul este tenace si cardinalitatea sa exprima mai mult in lumea ideilor sau a muncii decat in domenii emotionale cum ar fi arta sau sexualitatea. In caz de disonanta, nativul se exprima printr-un exces de ascetism, o aviditate de nestapanit sau un fanatism exacerbat. Se recomanda consumul alimentelor cu continut ridicat de fosfat de calciu ( varza, orez nedecorticat, alune, citrice, lapte si branza de vaca).

Zodia Varsatorului 21 ianuarie/19 februarie
Nativul este de cele mai multe ori cu pielea deschisa la culoare, este subtire, longilin, cu incheieturi suple. Este un altruist non-conformist, un inovator care cauta neobisnuitul si aventura. In caz de disonanta nativul poate evolua spre o mare detasare de aceasta lume, spre o inadaptare la normele sociale, spre un comportament excentric sau revoltat si are adesea probleme de vitalitate. Se recomanda consumul de alimente cu continut ridicat de clorura de sodiu, (spanac, telina, varza, salata, ridichi, porumb, alune, nuci, mere, piersici, citrice ).

Zodia Pestilor 20 februarie/ 20 martie
Din punct de vedere fizic, ochii nativului zodiei Pesti sunt adeseori departati, privirea este „apoasa” si uneori lipsita de fixitate, de concentrare. Nativul tinde sa fie relaxat, uneori chiar molatic, miscarile sale fiind suple, dar lipsite de vioiciune. Individul tinde sa se piarda intr-o bogata reverie si astfel sa fuga de realitate, indeosebi de problemele si obligatiile materiale, considerate prea pamantesti. Impresionabil, nativul este foarte sensibil la ambianta si se orienteaza in viata mai degraba in functie de simturile sale, decat de gandire. De multe ori datorita sensibilitatii si receptivitatii necontrolate pot sa apara boli psihice, boli nervoase. Se recomanda consumarea de alimente cu continut ridicat de fosfat de fier ( fasolea uscata, caisele, piersicile, merele, strugurii, citricele, galbenusul de ou crud ).

Sursa : "Bolile ne invata unde gresim" - Dr.Angela Meyer

Un comentariu: