luni, 9 mai 2011

Fiziopatologia subtila a tumorilor


In linii mari, tumorile sunt de doua tipuri: benigne si maligne.
Tumorile benigne sunt expresia unui proces de reprimare, de nemanifestare a unor trairi, sentimente etc, proces care poate avea diferite motivatii, tinand de structura psihologica a persoanei respective (fire timida, retrasa, inhibata, lipsita de incredere, etc.) sau de anumite conditii, aparent exterioare, care au fortat-o sa adopte aceasta atitudine. Cateva exemple: o femeie este obligata sa-si reprime manifestarile de iubire deoarece sotul sau iubitul ei are o fire mai rece, mai dura si nu ii raspunde pe masura sau chiar o respinge; subordonatul nu-si poate exprima liber opiniile de teama sa nu starneasca nemultumirea sefului; un om de afaceri este fortat sa-si reprime izbucnirile de manie care ar putea periclita relatiile cu partenerii de afaceri si, implicit, afacerile, etc. Nemanifestate si reprimate fiind, aceste trairi, emotii, sentimente, ganduri se vor acumula.
In privinta tumorilor maligne (canceroase), cauza subtila, psihologica este reprezentata de tendinta organismului de a se proteja de un traumatism repetat la nivelul aceleiasi zone. Aceasta formulare, in toate elementele ei, este valabila atat in sensul ei direct cat mai ales in cel simbolic: intr-adevar, traumatizarea fizica, mecanica, chimica, etc. a aceleiasi regiuni din corp, in mod repetat, induce initial o reactie de aparare, mai intai acuta (inflamatie acuta) si ulterior cronica (fibroza si proliferare), care in timp poate degenera malign.
Acelasi lucru se produce si atunci cand este vorba de o agresiune subtila, mentala sau emotionala, afectand un anumit domeniu de vibratii al fiintei. Si de aceasta data exista initial o tendinta spre reactii acute de aparare: manifestari emotionale (ale maniei, durerii, indignarii etc.), corespunzand fazei inflamatoare acute. Daca acestea sunt reprimate, iar trauma se repeta, va fi generata o reactie proliferativa - intai in plan subtil, ulterior energetic si, in final, fizic (tumora propriu-zisa). In plan subtil, termenul de proliferar se refera la acumularea progresiva de resentimente, trairi negative, emotii subterane, ganduri nefaste, distructive. In timp, printr-un proces de condensare succesiva si coborare treptata a nivelului de vibratie similar celui descris mai sus, vor fi generate manifestari in plan functional (energetic) si, in final, si in plan fizic.
Aproape la fiecare om exista un punct slab un teritoriu anatomic (functional) mai sensibil, predispus sa dezvolte patologie. Teritoriul respectiv corespunde preocuparii pentru un anumit aspect al vietii si, mai ales, unei tendinte morbide de a atrage, prin rezonanta, exact solicitari vizand acel aspect (tabelul care urmeaza rezuma aceste corelatii).
Acumularea timp de decenii a durerii/traumei provocate de frustrarea/nesatisfacerea/reprimarea tendintei de manifestare fireasca (conform propriilor inclinatii) a :
Determina cancer de:
-dorintei de intimitate, de a avea un camin, de a fi mama, de a-si manifesta maternitatea
uter
-dorintei de a fi tratata cu respect, cu atentie, cu delicatete in relatiile de cuplu si/sau in interactiunea erotica
col uterin
-pornirilor erotice
ovar, testicul, prostata
-dorintei de a-si afirma drepturile in relatiile cu semenii
vezica urinara
-dorintei de armonie in relatiile cu semenii
rinichi
-dorintei de asigurare a conditiilor elementare de subzistenta
colon
-dorintei de a se afirma, de a dobandi intaietate
stomac
-dorintei de a scapa de opresiune/tiranie
esofag
-dorintei de a-si exercita vointa si/sau profesionalismul
ficat
-pornirilor afective
san
-dorintei de comunicare (afectiva) si/sau de cunoastere
plaman
-dorintei de a-si verbaliza dorintele, supararile etc.
laringe
-dorintei de a se exprima, de a-si exercita energia creatoare
tiroida
-dorintei de a-si crea/mentine o anumita imagine in ochii semenilor
piele
Unele tumori benigne pot suferi un proces de transformare maligna, mai ales cand sunt expresia hipertrofiata a tendintei la autoprotectie a organismului lezat, traumatizat. Este cazul persoanelor care si-ar dori sa fie deschise si sa se manifeste liber, spontan, in concordanta cu natura lor interioara, dar carora li se raspunde cu brutalitate, cinism, ceea ce le raneste. Pentru a se proteja, ele vor reactiona prin izolare, inchidere, inchistare. Suferinta devine o entitate autonoma (tumora maligna), capata corp fizic, se instraineaza de organismul gazda, il dusmaneste si intra in competitie cu acesta. Cufundandu-se in si confundandu-se cu suferinta sa, individul se instraineaza de sine si cheama spre el sau se complace in conjuncturi traumatizante.Doar prin sublimarea acestor inrobitoare energii negative se pot crea conditiile indispensabile pentru vindecarea tumorii. De aici eficienta terapiilor de purificare si, in primul rand, a postului: orice aliment ingerat reprezinta, in ultima instanta, o acumulare grosiera care poate contribui la intretinerea tumorii. In plus, este necesar ca puterea de aparare a organismului sa fie focalizata asupra regiunii vulnerabile, folosind remedii vegetale, homeopatice, cristale, meditatii etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu