sâmbătă, 28 mai 2011

PREDISPOZITII pentru anumite afectiuni , in functie de semnul zodiacal in care ne-am nascut

In tratatele de astrologie se afirma ca fiecare semn zodiacal guverneaza o anumita parte a corpului si anumite procese fiziologice. Fiecare semn zodiacal simbolizeaza un set de calitati, atitudini si aptitudini pe care nativul le foloseste sau le manifesta in felul sau. Fiecare planeta din tema noastra natala in functie de aspectele pe care le are, favorabile sau nefavorabile, va determina anumite predispozitii legate de starea noastra de sanatate fizica si psihica. Soarele are o importanta deosebita, poziţia sa intr-o zodie indicand foarte multe amanunte despre personalitatea individului. Casa a VI-a este ( si ) Casa Sanatatii, a starilor temporare de bunastare sau de suferinta ale organismului, a bolilor acute si minore, a tratamentelor ocazionale si a dietei alimentare, ca si a preocuparilor pentru sanatatea proprie sau a altora, si de aici a ocupatiilor in legatura cu medicina, sanatatea.
Zodia Berbecului ( 21 martie-20 aprilie)
Zodia Berbecului, zodie de foc cardinal guverneaza : capul, creierul, meningele, fruntea, ochii si fata, maxilarul superior, glanda epifiza, dintii, parul, nervii cranieni. Cele mai raspandite afectiuni sunt durerile de cap, bolile infectioase ale ochilor, nasului, surmenaj nervos, febra. Soarele prost aspectat in Berbec poate determina: impulsivitate, iritabilitate, pripire, accidente, febra, oscilatii de tensiune arteriala, migrene, tendinta de agresivitate, oscilatii rapide ale starii launtrice. Atunci cand Casa VI incepe in Berbec pot sa apara nevroze, socuri, surmenaj profesional, stres. Trebuie sa invete sa se relaxeze, sa nu neglijeze somnul, sa evite mesele prea bogate si dese.
Zodia Taurului ( 21 aprilie-20 mai)
Zodia Taurului, semn fix de pamant, guverneaza gura, maxilarul inferior, barbia, gatul, glandele salivare, corzile vocale, laringele, faringele, limba, ceafa, vocea, urechile, glanda tiroida si paratiroidele. Nativii din aceasta zodie sunt sensibili la raceli si guturai. Soarele prost aspectat in Taur poate determina aparitia unor boli ca: amigdalita, faringita, laringita, iar in cazuri mai grave chiar cancer la gat, sufocari, apoplexie, difterie, diabet, hiper sau hipotiroidie. O hranire necorespunzatoare determina un aflux considerabil de toxine care va conduce la slabirea rinichilor. Atunci cand Casa VI incepe in Taur pot sa se produca afectarea sanatatii prin inflamatii, stari febrile si mai ales toxine de unde pot rezulta tulburari digestive.
Zodia Gemenilor (21 mai- 21 iunie)
Zodia Gemenilor, semn mutabil de aer, guverneaza umerii, bratele si mainile, plamanii, toracele, diafragma, pleura, bronhiile, traheea, respiratia, timusul, sistemul nervos. Soarele prost aspectat in Gemeni determina vitalitate capricioasa, boli oculare, pulmonare, pleurezie, tulburari hepatice, paralizie, tuberculoza, fracturi ale bratelor/umerilor, stari depresive, tulburari nervoase. Atunci cand Casa VI incepe in Gemeni, nativul poate avea o constitutie sensibila la o activitate nervoasa intensa, afectarea cailor respiratorii, bronsite, proasta circulatie periferica (mai ales la maini), nevralgii de trigemen.
Zodia Racului (22 iunie-22 iulie)
Zodia Racului, semn cardinal de apa, guverneaza pieptul, coastele, sanii, stomacul, esofagul, sucul gastric, procesele digestive si de nutritie, ochiul stang, precum si o mare sensibilitate psihica, fiind foarte emotivi. Soarele prost aspectat in Rac determina tendinta catre abcese, boli de stomac, ulcere, deformatii artritice ale membrelor. Retentia de apa provoaca celulita sau uneori chiar obezitate. Mai pot avea frecvent boli ale rinichilor, tulburari de nutritie, boli degenerative. Caderile psihice duc la amaraciune, tristete, frica, ingrijorare, de unde rezulta tulburari de origine nervoasa. Atunci cand Casa VI incepe in Rac nativul  poate avea multe boli in copilarie; crize morale, boli psihice legate de trecut, melancolie, amaraciune, tristete.
Zodia Leului ( 23 iulie-23 august)
Zodia Leului, semn fix de foc guverneaza inima, coloana vertebrala, maduva spinarii, splina, circulatia sanguina, spatele, ochiul drept, si prezinta o vitalitate excelenta. Soarele prost aspectat in Leu poate determina aparitia unor afectiuni ca hipertensiune, boli cardiace, deformatii ale coloanei vertebrale, tulburari oculare. Atentie la insolatii sau uneori la febrele reumatismale. Sanatatea este legata de echilibrul psihic. Atunci cand Casa VI incepe in Leu, nativul poate avea fizicul robust, vitalitate buna, insa trebuie sa evite excesele si supraefortul.
Zodia Fecioarei (24 august-22 septembrie)
Zodia Fecioarei semn mutabil de pamant, guverneaza intestinele, abdomenul, pancreasul, splina, vezica biliara, asimilarea hranei. Nativul in zodia Fecioarei este foarte preocupat da sanatatea sa, fiind deseori chiar ipohodru. Cand Soarele este prost aspectat in Fecioara, alimentatia va juca un rol foarte important. Daca se vor face excese pot sa apara tulburari la nivelul intestinelor iar asimilarea gresita slabeste digestia, provoaca tulburari de tranzit intestinal, ocluzii intestinale. Pot aparea predispozitii la anemie, intoxicatii, insomnii, epuizare nervoasa, ticuri, tulburari sexuale. Atunci cand Casa VI incepe in Fecioara, nativul poate avea sanatate buna, trebuie insa sa se relxeze si sa nu se consume din orice lucru nesemnificativ. Trebuie sa-si dezvolte simtul masurii.
Zodia Balantei ( 23 septembrie-22 octombrie)
Zodia Balantei, semn cardinal de aer, guverneaza rinichii, vezica urinara, glandele suprarenale, nervii lombari, vertebrele lombare. Au un psihic sensibil prezentand adesea angoase, deprimare, depresii. Soarele prost aspectat in Balanta predispune la un dezechilibru vital, reumatisme, dureri oculare, nevralgii, afectiuni renale, calculi renali, afectiuni ale vezicii urinare. Atunci cand Casa VI incepe in Balanta nativul poate avea sanatate fragila, crize morale, boli neurologice.

Zodia Scorpionului (23 octombrie-22 noiembrie)
Zodia Scorpionului semn fix de apa, guverneaza organele sexuale, colonul sigmoid, rectul, prostata, uretra, anusul; la barbati-penisul, testicolele, prostata; la femei-uterul, ovarele, vaginul, vulva; functiile reproductive si de excretie, puterea de regenerare, dorinta sexuala si puterea de procreatie. Soarele prost aspectat in Scorpion, preponderent poate determina afectiuni ovariene si uterine-la femei, si afectiuni ale prostatei- la barbati, tulburari ale sistemului de reproducere  si excretie. Putem intalni frecvent fistule anale, hemoroizi, costipatii. Atunci cand Casa VI incepe in Scorpion nativul poate manifesta neglijenta fata de propriul corp; sunt frecvent afectate zona coccigiana, rectul, zona genitala cu posibile interventii chirurgicale.
Zodia Sagetatorului (23 noiembrie-21 dcembrie)
Zodia Sagetatorului este semn mutabil de foc si guverneaza ficatul, oasele bazinului, fesele, coapsele, nervul sciatic, sangele si arterele. Soarele prost aspectat in Sagetator poate determina mai frecvent aparitia reumatismului, coxartrozei, bolilor de circulatie, dar si bolilor ficatului ( hepatita,ciroza) si uneori chiar si ale vezicii biliare, arteriosclerozei, calculri biliari, sciatica. Atunci cand Casa VI incepe in Sagetator, nativul poate avea un sistem nervos delicat, hipersensibil, afectiuni ale sistemului circulator.
Zodia Capricornului (22 decembrie- 20 ianuarie)
Zodia Capricornului este semn cardinal de pamant, guverneaza genunchii, sistemul osos, incheieturile, pielea, unghiile, parul, dintii. Nativul este de multe ori sensibil la variatiile de temperatura. Soarele prost aspectat in Capricorn  poate determina frecvent aparitia unor boli de nutritie, migrene, boli reumatismale/dureri artritice, boli de piele, boli ale oaselor si ale dintilor. Atnci cand Casa VI incepe in Capricorn nativul poate suporta cu usurinta durerea fizica  si are mare putere de recuperare. Pot fi afectate sistemul digestiv si cel nervos.
Zodia Varsatorului (21 ianuarie-19 februarie)
Zodia Varsatorului, semn fix de aer, guverneaza gambele, tendonul lui Achile, glezenle, locomotia, dar si sistemul nervos (alaturi de zodia Gemenilor), electricitatea cerebrala. Adesea nativul se confrunta cu o stare de nervozitate. Soarele prost aspectat in Varsator poate determina aparitia unor probleme de circulatie periferica, risc de boli cardiace si sanguine sau boli nervoase, varice. Atunci cand Casa VI incepe in Varsator, cele mai frecvente boli sunt cele ale sistemului nervos si ale sistemului cardio-vascular. Pot de asemenea sa apara frecvent dezechilibre glandulare.
Zodia Pestilor (20 februarie-20 martie)
Zodia Pestilor este semn mutabil de apa, guverneaza labele picioarelor, talpile, sistemul limfatic si cel glandular, si psihicul in ansamblu. Soarele prost aspectat in Pesti poate determina aparitia mai frecventa a bolilor cauzate de virusi, a bolilor intestinale, febrei tifoide, leucemiei, diabetului, gutei. De multe ori, datorita sensibilitatii si receptivitatii necontrolate pot sa apara tulburari psihice. De asemenea, creste la acesti nativi predispozitia fata de otraviri, TBC, alcoolism. Cand Casa VI incepe in Pesti, nativul poate manifesta frecvent o anumita hipersensibilitate, naivitate, dezechilibre de ordin psihic, latura emotionala fiind foarte fragila. Poate avea afectiuni ale picioarelor (uneori operatii), lipsa de vitalitate la acest nivel.
Nu numai zodia, dar si ascendentul (zodia care se afla la orizont in momentul nasterii ) are o mare importanta medicala. Influienta asupra sanatatii a ascendentului o putem interpreta corespunzator informatiilor medicale pe care le avem atribuite fiecarei zodii in parte. Exemplu: un nativ Leu cu ascendent in Varsator va citi predispozitiile medicale ale zodiei Leu, dar si cele ale zodiei Varsator. Si sa nu uitam : „Astrele inclina dar nu determina”, de aceea este foarte bine sa tinem seama de aceste informatii, pentru ca putem preveni astfel o multime de neplaceri.
Material preluat din "Bolile de invata unde gresim" - Dr.Angela Meyer
Sursa foto:www.clubmistic.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu