Aparatul respirator este format din faringe, laringe, trahee si cei doi plamani formati din bronhii, bronhiole, alveole pulmonare la nivelul carora oxigenul ajunge in sangele capilar si este eliminat dioxidul de carbon.
Plamanii sunt corelati cu viata, suflul vietii, cu teama de a muri, de a ne pierde suflul, cu bucuria de a respira, de a trai, dar si cu starea de tristete, cu durerile trecutului, cu capacitatea de a ne exprima, de a ne lasa inspirati. Plamanii sunt organele care ne oxigeneaza sangele si elimina dioxidul de carbon. La acest nivel energia subtila (prana), care este vehiculata de catre aer, este preluata in cantitatea cea mai mare. Afectiuni ale plamanilor sunt in general determinate de folosirea defectuoasa a energiilor in aceasta viata sau chiar intr-o existenta anterioara. Mai este legat de ritm, de novoie de a avea un spatiu in cre sa respiram liberi, sa „nu ne ia nimeni aerul”. Inspirul este corelat si cu patrunderea spiritului in materie si expirul este corelat cu iesirea spiritului din materie. Problemele respiratorii survin datorita refuzului de a exista, de a lasa viata sa intre in corp si dintr-o proasta utilizare a a energiei.
Laringele este un tub cartilaginos care pleaca de la baza limbii pana la nivelul traheei, la nivelul lui fiind corzile vocale. Laringele este corelat cu starea de autoritate, cu puterea cuvantului, cu capacitatea de expresie, de creatie.
Este o lucrare frumoasa si interesanta .Eu am 13 ani si sunt fascinat de BIOLOGIE in general .
RăspundețiȘtergere