vineri, 8 aprilie 2011

Chakra nr.2 - SWADHISTHANA CHAKRA ( Centrul sacral )



-Localizarea  ( proiectia la nivelul corpului fizic ) :  la aproximativ trei degete deasupra  organului genital.
-Elementul cu care ne pune in rezonanta : energiile subtile ale apei.
-Glande endocrine corespondente : suprarenalele, glandele bulbo uretrale, prostata, si glandele genitale ( intr-o anumita masura).
-Organul de simt corespondent : limba.
-Functia senzoriala: gustul.
-Culoarea echivalenta : argintiu.
-Zodiile corespondente : cele de apa → rac, scorpion, pesti.
-Elementele pe care le guverneaza SWADHISTHANA chakra : dorinta nestavilita, imaginatia debordanta si exuberanta, potentialul creator, emotia primara nefiltrata de mental, erotismul si senzualitatea, sublimarea energiei sexuale potentiale, dorinta realizarii unei familii, apartenenta  la grup si identitatea de grup.
- Calitati pe care le dezvolta dinamizarea si armonizarea, echilibrarea  energetica la nivelul SWADHISTHANA chakra: imaginatie creatoare, capacitatea de a simti, intelege si exprima emotiile, nevoile si dorintele, control asupra energiei erotice, senzualitate-erotism-vitalitate sexuala, capacitate de seductie, capacitate de regenerare, forta creatoare, comportament natural fata de oameni si mai ales fata de cei de sex opus, capacitate de integrare armonioasa a fiintei in ambianta sociala in care isi desfasoara activitatea, originalitate,  adaptabilitate.
-Partile corpului pe care le influienteaza SWADHISTHANA chakra sunt : controlul asupra sistemului circulator si limfatic, asupra secretiei menstruale, ejacularii, secretiei lactate in perioada sarcinii, a salivei, sucurilor gastrice, urinei, spermei, secretiilor aparute in timpul contactului sexual, rinichii. Activitatea energetica suficient de intensa a acestui centru face ca organismul sa asimileze usor si optim substantele nutritive ingerate, totodata asigura activitatea armonioasa a aparatului genital atat la femei cat si la barbati, si asigura functia de reproducere a speciei umane.
-Perturbarile energetice la nivelul chakrei a II-a se manifesta prin : lipsa de control in relatiile cu alti oameni, emotivitate extrema, gelozie, invidie, superficialitate, reprimarea instinctelor, sentimente de vinovatie, fantezie bolnavicioasa, tristete, iritabilitate, frustrare, frica nejustificata fata de diferite lucruri – apa, intuneric, necunoscut, aglomeratie, batranete, boala, etc – teama de a nu fi iubit sau de a fi abandonat, placere exagerata de a manca, agresivitate sexuala (verbala sau fizica), renegarea si refularea sexualitatii, comportament ostil fata de sexul opus, mimetism social, dificultati financiare, relationare dificila cu ceilalti, poate conduce la dependenta fata de alcool, tutun, droguri, etc.
-Probleme de sanatate care pot sa apara datorita persistentei si accentuarii dezechilibrelor la nivelul celei de a doua chakre : dureri in zona pelviana sau in zona salelor, tulburari emotionale, afectiuni ale organelor genitale – fibroame uterine, chisturi ovariene, vaginite, boli venerice, probleme ale rinichilor (calculi renali, chisturi renale, nefrita, insuficienta renala), afectiuni ale vezicii urinare ( incontinenta urinara, infectie urinara, cistite ), afectiuni ale prostatei, tulburari de natura erotica ( frigiditate, vaginism, impotenta), tulburari legate de menstruatie ( amenoree, dismenoree etc), sterilitate, avort spontan, tulburari legate de menopauza sau de andropauza, probleme legate de perceptia gustului.
Fiecare dintre cele sapte chakre principale ale corpului omenesc prelucreaza si distribuie energia. Chakrele transforma energia in senzatii diferite pe care le putem recunoaste (ganduri, emotii, senzatii fizice ). Problemele spirituale, mentale, emotionale si fizice apar din cauza incapacitatii de a radia energia liber, in urma unor blocaje din sistemele noastre energetice. 
Vestea cea buna este ca putem corecta tot ce este rau, nesanatos,dezechilibrat in noi. Pentru transformarea energiilor nesanatoase in energii sanatoase, pentru cresterea nivelului energetic, si crearea echilibrului si armoniei personale cat si in relatiile cu oamenii si mediul inconjurator, pentru a putea face fata mai bine stresului si a ne feri de boli in cele din urma,  exista tehnici si metode ale medicinei energetice ce pot fi aplicate. Este nevoie doar de dorinta de a le afla si a le aplica. Este atat de simplu !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu