Coloana vertebrala – reprezinta suportul elastic al vietii. Probleme de coloana apar in :
- Zona coccigiana – reprezinta nevoile primare ale individului, instinctul nostru de supravietuire. Trebuie sa nu uitam ca acest os este omologul scheletului cozii de la mamifere, fiind legat de natura noastra animalica.
- Zona sacrala – delimiteaza bazinul si este legata de sexualitate, orice afectiune la acest nivel aratand o neintelegere corecta a sexualitatii.
- Zona lombara – este legata de capacitatea noastra de a ne asuma responsabilitati in lumea materiala (legate de aspectele financiare in general, de profesie); este afectata de starea de teama, de dificultate in a ne adapta cerintelor vietii si sub aspect material si social.
- Zona lombara si toracala – (vertebrele L1-L5 si T11-T12) pot arata utilizarea incorecta a energiei fizice; L3,L4,L5 pot arata utilizarea defectuoasa a respitatiei; L1,L2,T12 pot arata utilizarea defectuoasa a musculaturii;
- Zona toracala – este legata, in general, de probleme afective; T11 poate arata utilizarea defectuoasa a sistemului digestiv; T7-T10 pot arata incapacitatea de a iubi, o mare nevoie de atentie si de tandrete pe care ne e teama sa o recunoastem; T4-T6 pot arata incapacitatea de a exprima bucuria, umorul, rasul, exaltarea (sobrietatea excesiva, lipsa simtului umorului, lipsa zambetului de pe fata si suflet trist), dificultate in a ne exprima sentimentele, frica de a fi abandonat; T1-T3 pot arata incapacitatea de a ne depasi limitele terestre prin credinta si incredere in Univers;
- Zona cervicala : C1 poate arata lipsa devotiunii, incapacitatea de a ne lasa patruns de emotia sau energia divina; C2 poate arata utilizarea incorecta a logicii si ratiunii; C3 poate arata incapacitatea de a percepe adevarul spiritual; C4 poate arata incapacitatea de a cunoaste instinctiv esenta lucrurilor si fiintelor; C5 poate arata o incapacitate de detasare pentru o analiza mai buna a situatiei; C6 poate arata incapacitatea de a ne deschide sufletul; C7 poate arata o slaba conectare la propriul suflet.
- Maduva spinarii – reprezinta cele mai adanci credinte despre sine, arata modul in care fiinta se autosustine.
Membrele superioare – sunt corelate cu capacitatea de a actiona asupra lumii, de a fi creativ, de a avea control asupra situatiilor; probleme la acest nivel mai pot arata uneori, in afara unei lipse de control si incapacitatea de a renunta la ceea ce am apucat;
- Umerii – sunt corelati cu capacitatea noastra de a suporta greutatile vietii, de a ne lua responsabilitati, poate chiar prea multe. Uneori spunem ca o situatie este in totalitate „pe umerii mei”, dorind sa aratam ca noi ducem greul. Probleme la acest nivel pot aparea atunci cand avem sentimentul ca actionam cu dificultate, ca nu suntem sustinuti in actiunile noastre , ca exista un obstacol exterior noua care ne impiedica sa actionam.
- Clavicula – problemele de clavicula pot sa apara atunci cand persoana simte ca nu poate sa se exprime asa cum ar dori si cand exista un esec in a transforma cuvantul in fapta.
- Bratul – este corelat cu ideea de putere si autoritate ( de ex.”bratul lung al legii”) si cu tot ce deriva de aici. Problemele la acest nivel pot aparea atunci cand ne confruntam cu sentimentul de imposibilitate in a realiza ceva pe plan profesional sau familial. Mai poate arata si un esec din partea noastra in „ a imbratisa” o idee noua sau o situatie noua de viata.
- Cotul – este asociat cu capacitatea de a fi flexibil in actiune, de a fi capabili a „ ne plia” fata de o anumita conjunctura data. Mai poate fi legat si de schimbarea directiei si acceptarea de noi actiuni.
- Antebratul – apar probleme la acest nivel atunci cand exista dificultati in a alege mijloacele si modul in care trebuie sa actionam, sau in a accepta actiunile pe care credem ca trebuie sa le facem, dar de fapt noi nu am dori.
- Incheietura mainii – este corelata cu o anumita suplete, fermitate si vointa. Problemele aici apar pentru ca nu stim cum sa echilibram aceste doua calitati aparent opuse, supletea si fermitatea; cand manifestam o anumita rigiditate in actiunile noastre, adica lipsa de suplete cand suntem prea voluntari, sau din contra cand ne lipseste fermitatea si determinarea. Mai pot aparea probleme la acest nivel atunci cand suntem prea contractati, prea crispati in momentul in care actionam.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu