Asistam in zilele noastre la o extraordinara redesteptare a interesului pentru formele si sistemele stravechi, in cautarea unor modalitati de autocunoastere si de atingere a armoniei ( starii de bine ). Simtim nevoia de a ne reintoarce la trecut in timp ce "noua era" genereaza un numar nesfarsit de tendinte, filozofii, idei nastrusnice, mecanisme ingenioase, alimente si regimuri alimentare. Majoritatea acestora sunt destinate a ne inlesni "contactul cu noi insine". Astazi, multa lume considera problemele fizice si emotionale ca fiind cauzate de lipsa sportului sau a echilibrului spiritual.
Sanatatea se mentine ( sau se restabileste ) echilibrand energia care anima fiinta umana. Conform metodelor de vindecare traditionale asiatice, aceasta energie se manifesta in materia vie ca si in cea neinsufletita sub doua aspecte antagoniste, dar complementare, numite yin si yang. Sunt doi poli de natura contrara. Orice materie din Univers se supune acestei legi a dualitatii. Astfel, lumina soarelui ( pozitiva ) este urmata de lumina reflectata de luna ( negativa ), aerul pe care-l respiram contine ioni pozitivi si ioni negativi, apa pe care o bem se compune din molecule de hidrogen ( negative ) si oxigen ( pozitive ), in alimentatie avem categorii de alimente acide ( pozitive ) si alcaline ( negative ), exercitiile fizice ( pozitive ) sunt urmate de perioade de relaxare-destindere-masaj ( negative ). Toate acestea sunt factorii care contribuie la sanatatea noastra, la starea de bine prin intermediul polarizarii. Chiar si emotiile si gandurile noastre sunt grupate si categorisite in pozitive si negative. Si ele au o mare importanta in starea noastra de bine.
Traditiile indiana si tibetana ( vechi de sase mii de ani ) ne arata intr-o medicina bazata pe intelegerea fortelor naturii in care intreaga materie creata este un rezervor de energie polarizata.Antichitatea a inteles aceste principii generand marile principii stiintifice, medicale, filozofice, religioase, ezoterice. In epoca moderna numeroase personalitati ( Einstein, Oshawa ) au emis teorii care ne-au ajutat sa dobandim cunostinte despre noi insine si despre mediul inconjurator.
Sanatatea holistica incearca prin toate mijloacele sa intareasca energia vitala, astfel incat, dupa declansarea bolii, sa aduca organismul intr-o stare de echilibru cat mai apropiata de normalitate si respecta capacitatea fiecaruia de a participa la propria sa vindecare. Acest concept favorizeaza o reducere a stresului, educarea pacientului, promovarea starii de sanatate si reducerea imbolnavirilor.
Vom putea aproape intotdeauna sa atenuam simptomele bolilor gratie numeroaselor mijloace pe care le avem la indemana, prin : masajul punctelor reflexogene, verificarea si armonizarea meridianelor energetice, respectarea legilor energetice care ne guverneaza existenta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu