joi, 28 aprilie 2011

RELATIA EMOTIE NEGATIVA - ORGAN ENERGETIC

Inteleptii chinezi au sesizat cu mii de ani in urma ca un anumit tip de emotie negativa afecteaza cu predilectie un anumit organ. Astfel:
La organul energetic Plaman, problemele sunt generate de depresii, tristeti, autocriticism exagerat.
La organul energetic Intestin Gros, problemele sunt generate de idei fixe peste care nu vrem sa trecem.
La organul energetic Stomac, problemele sunt generate de incapacitatea de a asimila noi experiente, de a digera noile evenimente cu care ne confruntam.
La organul energetic Splina-Pancreas, problemele sunt generate de starile de confuzie, lipsa de concentrare, obsesii mentale, stare de ingrijorare permanenta adesea fara motiv.
La organul energetic Inima, problemele pot fi legate de manifestarea noastra afectiva, lipsa de empatie, incapacitatea de comunicare, de exprimare a emotiilor.
La organul energetic Intestin Subtire, problemele pot arata dificultatea de asimilarea ideilor noi. El va fi perturbat atunci cand ramanem cantonati in anumite idei sau atitudini invechite.
La organul energetic Vezica Urinara, perturbarile sunt generate de stari de frica, rusine, lasitate.
La organul energetic Rinichi este depozitata energia de baza a fiintei, care este responsabila de starea de vitalitate generala, dar si sexuala. Poate fi perturbat de excesele sexuale sau de activitati fizice cu mare consum energetic.
La organul energetic Vezica Biliara, problemele apar cand capacitatea de decizie si de punerea lor in aplicare, precum si manifestarea starii de curaj lipseste. Astfel ca, este pertubat de starile de nemultumire cronica, de asumarea unor responsabilitati exagerate, de agitatie launtrica.
Organul energetic Ficat este cel care coordoneaza aptitudinea mentala si psihica de planificare a vietii noastre launtrice, iar cand acest meridian este perturbat apare o stare de irascibilitate si nervozitate.
Armonizarea in fiinta a celor cinci elemente si purificarea organelor energetice de energiile negative specifice, vor conduce la o stare de bine launtric si de sanatate. Pentru aceasta, vom fi ajutati de sentimentele de bunatate, iubire, curaj, hotarare, blandete si optimism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu