miercuri, 6 aprilie 2011

MULADHARA CHAKRA ( Centrul radacina )

Caracteristici, elemente, calitati, parti de corp influientate, perturbari, probleme de sanatate.
Din punct de vedere subtil, fiinta umana (microcosmosul) este structurata pe sapte nivele de vibratie, asemeni Macrocosmosului (Universul ). In fiinta umana rezonanta cu cele sapte game de vibratii fundamentale se realizeaza cu ajutorul unor sisteme complexe de „ receptie - emisie”  numite si centrii de forta sau „chakre”. Voi prezenta in continuare cei sapte centrii de forta principali :
1 . MULADHARA chakra

 
-Localizarea : la nivelul corpului fizic, este in zona dintre anus si organele genitale.
-Elementul de baza cu care ne pune in  rezonanta : energiile subtile ale pamantului.
-Glanga endocrina corespunzatoare : gonadele (la femei ovarele,la barbati testicolele ).
-Organul de simt corespunzator : nasul
-Functia senzoriala : mirosul
-Culoarea echivalenta : rosu
-Zodiile corespunzatoare : taur, fecioara, capricorn.
-Elementele pe care le guverneaza Muladhara chakra : perseverenta, fermitatea, consecventa, implinirea nevoilor de baza individuale si globale ale vietii si supravietuirii / asigurarea existentei, ocrotire, siguranta, forta vitala, forta de actiune si de rezistenta, hrana fizica, vointa de supravietuire, instinctul de conservare, starea de sanatate launtrica, increderea in sine la nivel fizic, securitatea materiala, stabilitatea psiho-fizica.
-Calitati pe care le dezvolta dinamizarea si armonizarea energetica la nivelul Muladhara chakra: rabdare, precizie, legatura profunda si armonioasa cu pamantul si creaturile terestre, seriozitate si punctualitate, exactitate, forta launtrica, multumirea de sine, putere analitica, integrarea in circuitul natural al vietii, usurinta de a realiza scopurile terestre, certitudinea ca terra este un loc care confera sprijin-hrana-securitate-protectie.
-Partile corpului pe care le influienteaza Muladhara chakra sunt : anusul, rectul, intestinul gros, oasele, dintii, unghiile, coloana vertebrala, tesutul adipos, compozitia globulelor sanguine si a celulelor.
-Perturbarile energetice la nivelul chakrei I se manifesta prin : lene, indiferenta, inertie, lasitate, frici absconse, ipohondrie, lacomie, avaritie, teama de a nu pierde tot ceea ce confera sau garanteaza siguranta si bunastarea, starea de nesiguranta, dificultati in a da si a primi, furie si comportament violent datorate lipsei de siguranta, neincrederea in viitor, egoism exacerbat, lentoare si dezordine in gandire, stare de somnolenta nejustificata, lipsa rezistentei fizice si sufletesti, dificultate in a primi forta elementara a pamantului, incetinirea proceselor mentale, dorinta de acaparare si acumulare materiala, imposibilitatea obtinerii a ceea ce noi consideram ca ne este necesar pentru existenta, imbolnaviri frecvente.
-Probleme de sanatate care pot sa apara datorita persistentei si accentuarii dezechilibrelor la nivelul primei chakre : afectiuni ale anusului ( hemoroizi, fistule, abcese ), afectiuni ale rectului, tulburari de miros, dureri in zona sacrala, constipatie, diaree, colita, flebita, varice, obezitate, anorexie, probleme dentare-parodontoza, fragilitatea unghiilor, fragilitate osoasa – osteoporoza, deformare ale coloanei vertebrale ( scolioza, cifoza, etc), dureri in zona lombara, probleme la nivelul picioarelor, articulatiilor, oaselor ( guta, artrita, reumatism, osteomielita ), sciatica, probleme la glezne si labele picioarelor.
Fiecare dintre cele sapte chakre principale ale corpului omenesc prelucreaza si distribuie energia. Chakrele transforma energia in senzatii diferite pe care le putem recunoste ( ganduri, emotii, senzatii fizice ). 
Problemele spirituale, mentale, emotionale si fizice apar din cauza incapacitatii de a radia energia liber, in urma unor blocaje din sistemele noastre energetice.

Pentru transformarea energiilor nesanatoase in energii sanatoase, pentru cresterea nivelului energetic, si crearea echilibrului si armoniei personale cat si in relatiile cu oamenii si mediul inconjurator, pentru a face fata mai bine stresului si a ne feri de boli in cele din urma,  exista tehnici si metode ce pot fi invatate si aplicate de toti aceia care doresc.

Sursa : Dr.Angela Meyer , "Bolile ne invata unde gresim"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu