duminică, 17 aprilie 2011

7. SAHASRARA CHAKRA ( Chakra Coroanei )


  Chakra Coroanei,  mai este numita si „Lotusul cu o mie de petale”. Datorita complexitatii sale, Sahasrara este considerata mai mult decat un simplu centru de forta.
-Localizare/ proiectia la nivelul corpului fizic : crestetul capului
- Ne pune in rezonanta cu : prezenta Divinului
- Glande endocrine corespondente : epifiza
-Culoarea : alb stralucitor
-Chakra coroanei, guverneaza : focalizarea si perceperea aspectelor esentiale, manifestarea celei mai inalte intelepciuni si infinite compasiuni, consacrarea propriei vieti in intregime lui Dumnezeu, starea de devotiune, starea de pace launtrica desavarsita ce provine din centrarea in Sine; fiinta la acest nivel isi reveleaza Sinele Suprem, experimenteaza in mod direct realitatea Divinului, posibilitatea de a intra in rezonanta cu orice forma de energie benefica si de a o manifesta la randul nostru, starea de profunda dragoste si recunostinta fata de Creator, suntem deasupra oricaror dialitati, conditionari, limitari, percepem vidul suprem beatific. La acest nivel nu se poate vorbi despre perturbari energetice, ci doar de lipsa dinamizarii acestui centru, care va determina sentimentul de separare fata de Sinele nosru Divin.
- Partile corpului pe care le influienteaza SAHASRARA chakra sunt : epifiza si functia ei, creierul mare.
-Probleme de sanatate care pot aparea datorita persistentei/accentuarii dezechilibrelor de la nivelul chakrei coroanei : tulburari legate de functionarea creierului, tumori cerebrale, tulburari ale functiei epifizei, stari de de presie de tip mistic.
Chakra este un cuvant sanscrit care inseamna “vortex” sau “roata”. Chakrele din corpul uman sunt centrii energetici subtili. Misticii hindusi au numarat sute de mii de chakre in corpul omenesc. Aceasta este foarte asemanator cu sistemul de meridiane folosit in acupunctura si in terapiile shiatsu.
Cele 7 chakre majore sunt emitatoare si transmitatoare de energii subtile. Fiecare chakra functioneaza la nivel fizic, emotional si spiritual. Echilibrarea lor este cheia sanatatii si a starii de bine. Dezechilibrul se poate manifesta in diverse moduri, cu un sentiment general de “ceva nu este in regula”. Cand chakrele sunt curatate, ele isi pot indeplini complet functiile, proceseaza energiile, aduc energie organelor fizice si corpurilor subtile, si indeparteaza energiile invechite sau stagnante din corp.
Daca o situatie stresanta continua foarte mult timp, chakrele se pot inchide. Atunci cand corpul fizic trebuie sa functioneze sub o presiune continua sau o depresie, chakrele nu se pot roti si nu pot functiona corect, si devin dezechilibrate sau blocate cu energie veche si stagnanta.
Gandurile si atitudinile noastre pot bloca energia sa curga prin chakre. Emotiile neexprimate, reprimate, pot conduce la supraincarcarea chakrelor, si la blocarea sau inchiderea lor. Cand chakrele sunt inchise, energia nu poate fi transformata si eliberata catre corpul fizic. Daca energia nu curge liber prin centrii energetici, pot aparea probleme fizice in anumite zone, conducand la discomfort sau boala. Cand o chakra este blocata, ea are nevoie sa fie vindecata prin examinarea si indepartarea barierelor. Deoarece chakrele functioneaza impreuna ca un sistem, un blocaj la nivelul unei chakre poate afecta si activitatea altei chakre.
Curatarea chakrelor ajuta la transformarea emotiilor negative (si daunatoare) precum furia, mahnirea sau vinovatia, in energii pozitive. Chakrele sanatoase pot imbunatati “starea de bine” la nivel fizic si emotional prin curgerea continua, improspatarea si vitalizarea energiei.
Imaginati-va chakrele ca pe un “sistem de filtrare” care purifica energiile din planul dens, fizic (asociat cu instinctele noastre primare, de natura animala) si le transforma in energii pozitive ale planului spiritual, conectandu-ne cu insasi Sursa vietii. Lucrul cu chakrele poate deschide calea spre vindecare, dezvoltare psihica (intelectuala) si crestere spirituala.
Curatate, echilibrate si aliniate, chakrele sunt folositoare tuturor oamenilor care doresc sa fie “in lumina reflectoarelor”, cum ar fi agentii de vanzari, actorii, personalul media, etc. Oamenii foarte charismatici, precum celebritatile, au chakrele foarte echilibrate si dezvoltate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu