vineri, 22 aprilie 2011

RELATIA EMOTIE NEGATIVA - ORGAN ENERGETIC

Cu mii de ani in urma chinezii au observat ca emotiile sunt stocate in organele principale (ficat, inima, splina, plamani, rinichi etc ). Ele se exprima prin intermediul corpului nostru, ca rezultat al gandurilor, tiparelor de credinte despre evenimentele vietii, pe care le intretinem de cele mai multe ori inconstient. Astfel, si organele corpului nostru pot fi programate cu diferite emotii. Iar atunci cand o facem in mod constient le transformam in adevarate depozite, la care putem apela pentru a scoate si manifesta energia unui anumit tip de emotie constructiva, pozitiva.

La organul energetic Plaman, problemele sunt generate de : depresii, tristeti, autocriticism exagerat.
La organul energetic Intestin Gros, problemele sunt generate de : idei fixe peste care nu vrem sa trecem.
La organul energetic Stomac, problemele sunt generate de : incapacitatea de a asimila noi experiente, de a digera noile evenimente cu care ne confruntam.
La organul energetic Splina-Pancreas, problemele sunt generate de : starile de confuzie, lipsa de concentrare, obsesii mentale, stare de ingrijorare permanenta, adesea fara motiv.
La organul energetic Inima, problemele pot fi legate de manifestarea noastra afectiva, lipsa de empatie, incapacitatea de comunicare, de exprimare a emotiilor.
La organul energetic Intestin Subtire, problemele pot arata dificultatea de asimilarea ideilor noi. El va fi perturbat atunci cand ramanem cantonati in anumite idei sau atitudini invechite.
La organul energetic Vezica Urinara, perturbarile sunt generate de stari de frica, rusine, lasitate.
La organul energetic Rinichi este depozitata energia de baza a fiintei, care este responsabila de starea de vitalitate generala, dar si sexuala. Poate fi perturbat de excesele sexuale sau de activitati fizice cu mare consum energetic.
La organul energetic Vezica Biliara, problemele apar cand capacitatea de decizie si de punerea ei in aplicare, precum si manifestarea starii de curaj lipseste. Astfel ca, este pertubat de starile de nemultumire cronica, de asumarea unor responsabilitati exagerate, de agitatie launtrica.
Organul energetic Ficat este cel care coordoneaza aptitudinea mentala si psihica de planificare a vietii noastre launtrice, iar cand acest meridian este perturbat apare o stare de irascibilitate si nervozitate.
Armonizarea in fiinta a celor cinci elemente si purificarea organelor energetice de energiile negative specifice, vor conduce la o stare de bine launtric si de sanatate. Pentru aceasta, putem fi ajutati de cultivarea sentimetelor de bunatate, iubire, curaj, hotarare, blandete si optimism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu