joi, 1 noiembrie 2012

Identificarea tiparelor emotionale




Cel mai simplu mod de a identifica tiparele emotionale este prin sentimente/emotii. Cat timp trauma, fie ea reala sau imaginara, va genera un tipar emotional initial, situatii similare vor creea tipare identice, furnizand oportunitati de perpetuare sau de vindecare.
Tot ceea ce ne supara are o incarcatura emotionala. Pe masura ce constientizam lucrurile, avem tot mai multe resurse sa gestionam problemele, invatand din experientele trecute. Daca alegem sa ignoram sau sa ne refulam emotiile, problemele se vor amplifica de fiecare data cand ne vom confrunta cu ele. Esential in experienta de viata este sa invatam din greseli, sa crestem ca valoare. Exprientele din care invatam cel mai mult sunt cele care ne marcheaza . Cei mai multi dintre noi, intalnim mult prea des situatii in care traumele genereaza mai multa suferinta decat putem sa suportam. Asftel, o depozitam, o facem uitata mai degraba decat sa o constientizam.
Se presupune ca pe masura ce trece timpul devenim mai intelepti,  si invatam din experientele vietii, dar traumele emotionale nedizolvate revin la suprafata.  De ce ? Pentru ca exista ceva ce avem de invatat. Care este lectia de baza? Aceea de a trai cu iubire mai bine decat cu frica.
Toate emotiile izvorasc din iubire si frica. Frica provine din ruptura care s-a produs cu Divinitatea. In consecinta, toate religiile si caile spirituale conduc la sursa suprema a tot ceea ce exista. Scopul, este legatura spirituala care este reflectata de modul in care ne traim viata. In esenta, a fi spiritual inseamna a ne fi permis sa venim din iubire si sa experimentam aspectele pozitive ale vietii.
Corpul nostru depoziteaza tiparele emotionale indiferent ca le constientizam sau nu. Corpul nostru  nu poate sa ne minta, si pentru ca depoziteaza energiile blocate, este un bun indicator al problemelor emotionale nerezolvate. Deseori suferintele fizice sunt primul indicator. Majoritatea suferintelor fizice au ca punct de plecare o componenta emotionala, cu deosebire atunci cand este vorba de o boala cronica. Unele emotii sunt atat de puternice si evidente, incat sunt usor de recunoscut.
Eliminarea tiparelor emotionale cu ajutorul uleiurilor eterice ( esentiale)
Uleiurile eterice ( „eteric” derivat din cuvantul grecesc „aither” care inseamna „parfum ceresc” ), sunt substante lichide naturale, organice si deosebit de concentrate si aromate, obtinute prin distilare cu aburi, si avand molecule foarte mici, ceea ce diferentiaza decisiv modul lor de functionare. Datorita dimensiunii lor foarte mici, acestea pot sa patrunda prin membrana celulara, totodata stimuland formarea si secretia anticorpilor, neurotransmitatorilor, endorfinelor, hormonilor si enzimelor. Ajuta la cresterea nivelului de oxigen in sistemul limbic, care „deblocheaza” ADN-ul si permite eliberarea bagajului emotional din memoria celulara. Este demonstrat stiintific  ca emotiile sunt „codificate” in ADN-ul nostru si se transmit din generatie in generatie. Cercetari recente efectuate la Universitatea din New York, au stabilit ca amigdala ( glanda a sistemului limbic din creierul uman care stocheaza si elibereaza emotiile si traumele emotionale  in corp ) este influientata  doar de simtul olfactiv. Amigdala nu reactioneaza nici la sunete, nici la vaz, nici la atingere. Cum sistemul limbic este conectat direct cu acele parti ale creierului care controleaza ritmul cardiac, tensiunea arteriala, respiratia, memoria, nivelul de stres, echilibrul hormonal, prin intermediul acestui sistem uleiurile esentiale pot avea efecte fiziologice si psihologice pozitive in procesul de vindecare. Deci, amigdala elibereaza traumele fiind stimulata  numai prin miros. La numai cateva secunde de la inhalarea moleculelor de parfum apar reactii electrochimice detectabile, iar actiunea lor in corpul fizic, poate dura pana la o saptamana.
Iata asadar, uleiurile esentiale de grad terapeutic contribuie efectiv la vindecare. Pentru a folosi uleiurile esentiale in scopul terapeutic, cel mai important lucru este calitatea lor. Ele nu trebuie sa contina solventi chimici sau alte produse petrochimice, intrucat acestea pe langa faptul ca scad efectul terapeutic, sunt si daunatoare organismului prin efectele secundare pe care le genereaza.
Uleiurile esentiale de grad teraputic, sunt cele naturale, si trebuie sa indeplineasca inalte standarde de calitate, cerinte extrem de mari referitoare la  componentele chimice, procesul de recoltare si fabricatie, procesul de distilare si pastrare. In general cele mai  bune uleiuri sunt cele care au primit sigiliul AFNOR, si ISO.
 Sursa foto:www.verze.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu