miercuri, 30 martie 2011

Miracolul vindecarii sta in gandurile noastre despre sanatate



Aristotel spunea : „energia mintii este esenta vietii”, toti inteleptii acestei planete spun ca „ Gandul este o mare forta”. Tot ei mai sustin ca : "ceea ce gandim aceea devenim ".
Astazi sunt voci, oameni de stiinta, care afirma ca orice gand este o energie, o vibratie, o cauza, iar odata gandit cu insistenta, va produce efecte. Prin gandirea noastra putem genera o forta benefica pentru noi si pentru ceilalti, sau o forta negativa, care va actiona in detrimentul nostru. Fiecare gand il va influienta pe cel care il emite, dar si mediul inconjurator, pe cei din jurul sau. Nimeni nu ramane neafectat de gandurile sale. Emitem ganduri negative, atragem dezechilibre energetice si deci, boala; emitem ganduri pozitive, primim starea de armonie, de bine, de sanatate. Trebuie sa invatam sa detinem controlul complet asupra mecanismului nostru de gandire, supraveghindu-l in permanenta.
Marea putere a gandului ne poate vindeca bolile si astfel putem sa devenim fericiti din nou, plini de viata si de forta. Schimbandu-ne radical modul negativ de a gandi, ne vom influienta benefic viata. Fiecare gand, cuvand sau emotie provoaca o vibratie in fiecare celula a corpului nostru si lasa acolo o amprenta profunda. Trebuie sa invatam sa inlocuim gandurile negative cu ganduri benefice. De exemplu: gandul ca suntem, o persoana puternica, cu o mare vointa de a ne transforma va servi imediat drept antidot contra urmarilor negative ale gandurilor de neputinta si lipsa de vointa.
Gandurile noastre sunt active si genereaza efecte, chiar daca noi consideram ca ele nu au o realitate concreta, ele constituie „semintele” pe care le plantam. Subconstientul nu diferentiaza  daca gandurile noastre sunt bune sau rele, ci pur si simplu raspunde in deplina conformitate cu natura acestor ganduri. El nu ne va contrazice niciodata, ci va accepta mereu ceea ce afirmam in mod constient. Este intr-adevar dificil sa-ti controlezi permanent gandire, dar nu imposibil; progresiv, cu efort, muncind cu noi insine putem emite din ce in ce mai multe ganduri pozitive. Prin urmare, trebuie sa fim hotarati sa alegem viata, sanatatea, armonia si iubirea. Renuntand  la vechile tipare negative, inradacinate in subconstient, vom castiga o viata sanatoasa si implinita.
Inteleptii Orientului ilustreaza foarte bine prin cuvinte simple cum, pornind de la un gand, ne putem structura un destin:
„Semeni un gand – culegi o actiune,Semeni o actiune – culegi un obicei,Semeni un obicei – culegi un caracter,Semeni un caracter – culegi un destin”.
Gandurile noastre creeaza mediul inconjurator si lumea noastra.  Sanatatea mentala este cea care determina sanatatea fizica. Daca mintea este sanatoasa, corpul va fi sanatos. Cu cat mai multi dintre noi vom intelege puterea gandurilor noastre, necesitatea „indreptarii” lor catre ceea ce este benefic, pozitiv, folositor, noua si altora, cu atat mai repede si mai mult se va transforma in sens benefic viata noastra. Liberul nostru arbitru, libertatea noastra de a alege orice, sta la baza starilor noastre, a evenimentelor pe care le traim. Asadar, haideti
  1. Sa ” hranim” doar gandurile pozitive. Detinem controlul total asupra unui singur lucru in aceasta lume – gandirea noastra. Putem inlocui un gand pozitiv cu unul negativ, oricand dorim. Putem sa ne gandim deliberat la ceva pozitiv, atunci cand dorim sa alungam un gand sau un sentimet negativ. Orice gand sau actiune o repetam la nesfarsit va deveni in final, un nou obicei. Cand reactionam si raspundem pozitiv in mod repetat, obtinem controlul treptat asupra constientului nostru. Folosin vointa si repetitia, vom dezvolta noi deprinderi de a gandi si de a actiona, bineinteles in mod pozitiv. Gandurile negative au efecte opuse. Ne iau din putere si ne fac sa  ne simtim slabi si mai putin increzatori in noi insine. De fiecare data cand gandim sau spunem ceva negativ, ne diminuam puterea si energia pe care o avem. Gandirea negativa duce la boala mentala si eficacitate scazuta, iar ulterior si la boli care se manifesta la nivelul corpului fizic.
  2. Sa eliminam emotiile negative. Gandurile noastre si modul in care interpretam orice eveniment, se reflecta in sentimentele pe care le nutrim – pozitive sau negative. Emotiile negative exista pentru ca noi le dam viata si le mentinem „vii”. Le hranim pentru ca ne gandim si vorbim continuu despre lucruri care ne fac furiosi sau nefericiti. Din fericire putem schimba aceasta situatie ; daca nu ne mai focalizam asupra unei emotii negative, ea se va stinge precum un foc fara combustibil. Exista patru cauze principale ale emotiilor negative. Acestea sunt :
-          justificarea ( scuza sau motivul pe care „il cream” pentru mania sau nefericirea noastra).
-          identificarea ( modul personal si foarte atasat de a interactiona cu evenimentele vietii). Solutia este detasarea.
-          opiniile celorlalti ( pentru care dezvoltam atasament). Solutia este o stare exemplara de detasare.
-          blamarea ( gasirea unui vinovat sau mai multi pentru starea noastra de furie, suparare, nefericire).Trebuie sa incepem sa ne asumam responsabilitatea fata de ce gandim, simtim, vorbim.
     Eliminarea gandurilor si emotiilor negative sunt cei mai importanti pasi pe care ii putem face pentru a avea sanatate, fericire, si o stare de bine fiecare din noi. O data obtinut controlul asupra gandurilor si sentimentelor noastre, ni se va imbunatati calitatea vietii. Este important sa invatam sa alegem, sa invatam sa gandim pozitiv si atunci ne va fi bine noua si celor din jurul nostru. Sa fim optimisti, sa ii multumim Lui Dumnezeu pentru ce ne-a dat, ne da si ne va da, sa ii iubim pe cei din jurul nostru, chiar si pe cei care ne-au gresit, sa atingem o stare de multumire interioara pe care problemele vietii sa nu o poata clinti.
 Sursa : "Bolile ne invata unde gresim",Dr.Angela Meyer

Un comentariu:

  1. Foarte adevarat.Dar oare cati dintre noi stie sa-si foloseasca aceasta putere pozitiva?

    RăspundețiȘtergere