sâmbătă, 19 martie 2011

Astazi 19 martie 2011 avem o Luna Plina mai apropiata de Pamant


Orice moment de Luna Plina este tulburator si magic!

Pe de-o parte, pentru ca ne devin foarte vizibile cosmosul si dimensiunea cereasca a existentei noastre. Pe de alta parte, pentru ca in acest moment percepem mai puternic legatura magica existenta intre manifestarile Universului si sufletul nostru.

Luna Plina din 19 martie se produce sub patronajul zodiei Pesti. Dar Soarele se afla in pragul Pestilor, pasind in Berbec alaturi de Uranus si Mercur care deja se afla aici, iar Luna, in opozitie, in pragul Fecioarei, pasind in Balanta.

Axa Pesti – Fecioara corespunde serviabilitatii si sacrificiului. Luna Plina ne atrage atentia ca in fata Vietii sa fim smeriti si respectuosi, iar in fata incercarilor sa ne aratam rabdatori si cooperanti.

Orice incercare este un test de incovoiere. A te lasa plecat de vant nu e nici un semn de servitute si nici unul de ipocrizie. Ci de reverentioasa intelepciune. Da vantului ce este al vantului! Apleaca-te fara sa devii incovoierea, fara sa te injumatatesti. Saluta experienta si coopereaza cu ceea ce vine in viata ta. Experimenteaza senin plecarea in fata provocarilor vietii.

A recunoaste puterea de modelare a dificultatilor vietii este un semn de onestitate si de frumoasa modestie. A ramane prea drept in fata uraganelor ar insemna trufie si neintelegerea rostului furtunilor in viata ta: invatarea acceptarii plina de intelegere, adaptarea, expansiunea fiintei dincolo de rigiditatea limitelor personale, intelegerea si sprijinirea celor ce cad in furtuni.

Dar a ramane plecat si dupa trecerea urgiei inseamna sa uiti cine si ce esti, sa faci din aplecare nu doar o experienta, ci un mod de-a fi in speranta unei securitati garantate pe viitor.

Luna Plina sub semnul Pestilor ne smereste, ne aduce in fata tronului Vietii, ne ajuta sa ne recunoastem si sa ne acceptam limitele, ne inspira o reverenta in fata fortelor universului. O recomandare primita in fiecare an in aceasta perioada. Este adevarat, apropierea astronomica a Lunii face ca aceasta lectie sa fie mai penetranta. In plus, pentru unii mai batosi, mai suparatoare.

Efectul Lunii Pline se simte 3 zile: 18, 19 si 20 martie.

Luna Plina sub marcaj Pesti este cea mai vulnerabilizanta. Sensibilitatile, obisnuite la acest aspect lunar, sunt mai dureroase, bolile mai suparatoare, spaimele mai profunde, tristetile  mai tulburatoare. Lectia este aceea de a ne constientiza limitele, de a intelege cauzele care au dus la labilizarea noastra, la afectiunile prezente, la tristetile actuale. Luna Plina ne educa sa suportam consecintele intoxicarii vietii si sufletului nostru prin alegerile pe care le-am facut pana acum.  Pestii ne recomanda sa cedam in fata semnelor, sa le ascultam, sa ne cunoastem si sa ne acceptam limitele daca vrem sa le intindem apoi fara sa le rupem.

* Simbolul zodiei Pesti imagineaza doi pesti ce inoata in sens invers. Mai mult, cei doi pesti adesea sunt ilustrati muscandu-se reciproc de coada, simbolizand integrarea contrariilor, intelegerea evenimentelor dificile ca facand parte integranta din viata,  (posibilitatea depasirii lor nu prin infruntare ci prin intelegere, constientizare si acceptare). Pestii ce se devora reciproic sunt asemeni unei monade compusa din cele doua naturi duale ce se contin una in alta, yin-yang, a caror dinamica face ca universul sa se miste, sa vibreze, sa se poata  manifesta fizic.

A-ti cunoaste propriile limite si a le onora este un semn de respect si iubire fata de propria persoana. Iar iubirea si respectul sunt inceputul Intelepciunii. Limitele noastre dureroase nu sunt acolo pentru a ne intimida si timora. Ci pentru a ne face mai profunzi si subtili, invatand sa ascultam, sa tinem cont, sa reflectam, sa intelegem.

Este vitala recunoasterea propriilor slabiciuni si recunoasterea propriilor greseli. Pentru ca abia de aici incolo putem corecta si putem evolua.

Axa Berbec-Balanta simbolizeaza puterea personala si atitudinea definitorie in fata vietii, simbolizeaza luarile de pozitie si exprimarea prezentei proprii, a personalitatii. Imediat dupa lectia acceptarii si smereniei putem ridica fruntea. De fapt, puterea de a fi tu insuti ti-o da tocmai recunoasterea a ceea ce esti – cu calitatile, defectele, reusitele si succesele tale. Abia asa nu mai datorezi nimic nimanui, nu mai ai nimic de menajat sau mascat. Nici macar propriul orgoliu pe care il accepti ca parte a ta, de preferat nu cea care ia decizii pentru tine. E bine sa lasi Intelepciunea si Iubirea sa ia decizii pentru viata ta, in locul panicii sau ambitiei.

Daca ziua de 19 martie ne smereste, ziua de 20 martie ne verticalizeaza!

Abia invatand sa acceptam probele realitatii si capacitatile noastre de a-i face fata ne dezvoltam increderea personala, scapam de aversiune si renuntam sa mai pierdem timp comentand inutil realitatea si plangandu-ne de ceea ce este.

Energia noastra trece toata in adaptarea cat mai eficienta la provocarile cotidiene, dandu-ne sansele cele mai mari de evolutie, expandandu-ne limitele (nu rupandu-le brutal ci antrenandu-le). Calmul si siguranta japonezilor la cutremurul din 11 martie 2011 este un exemplu de acceptare plina de putere. Siguranta lor este mai mult decat un exercitiu bine dobandit. Este o convingere, aproape o filozofie de viata. Si asta face ca ei sa fie autentici in felul lor sigur si centrat de-a fi.

Perioada martie-mai 2011 aduce mari schimbari de directie a vietii. O tentativa a mai fost in iunie-septembrie 2010.

Activarea zodiei Berbec in aceste luni indica o puternica dorinta de a actiona impulsiv, ferm, autoritar. De aceea e bine ca inainte de uraganul planetar sa ne testam si sa ne antrenam limitele, sa ne recunoastem esecurile intelegand cauza lor, sa ne verificam scopurile si sa le schimbam fara ezitare daca ele ne duc pe o cale improprie.

Berbecul ne obliga sa ne „hotaram” viata, punand accentul pe propria persoana, devenind mult mai constienti de CE suntem, CE vrem, CUM vrem si CU CINE vrem sa fim. Asta elimina o mare parte din confuzia pe care o generam in jurul nostru, din falsitatea relatiilor, din atitudinile noastre lipsite de putere si demnitate. Suntem ceea ce suntem! Si abia de aici incolo incep modelarea, recuperarea de Sine, relationarea sincera, actiunea definitorie, scopurile reprezentative.

Recomandari - identificati zonele critice, toxice din viata voastra, cele care va forteaza limitele, care va obliga sa va negati pe voi insiva

- identificati-va lasitatile, faceti o lista cu tot ce va sperie in acest moment, cu cele mai negre perspective ale unei situatii

- acceptati aceste perspectice ca facand si ele parte din viata

- concepeti posibilitatea de a renunta la tot ce e negativ, distructiv, toxic sau neentuziasmant in viata voastra  – cum ar arata existenta voastra in acest caz?

- vizualizati-va viitorul fara aceste frane sau blocaje din prezent – acceptati posibilitatea acestui viitor fara sa va ganditi acum cum veti ajunge la el; pentru inceput acceptati-l doar ca fiind posibil; permiteti-i sa existe in campul vostru de posibilitati

- renuntati sa mai pierdeti energie in regrete, plangeri, barfe, nemultumiri, melancolii pline de trsteti intretinute

- acceptati trecutul si prezentul fara sa le intretineti prin resemnare, ura, furie ori rusine; detasati-va de el acceptandu-i existenta si luandu-va in considerare drept ceea ce sunteti

- RENUNTATI ACUM la insistentele care va blocheaza, va incremenesc intr-o stare mentala, intr-o situatie de viata sau in relatii ce nu va mai permit sa avansati, sa fiti voi insiva

- fiti mai atenti la contributia voastra in mediul in care traiti, in grupul in care va aflati: ce aduceti bun in jurul vostru (nu va cere nimeni nici sa salvati lumea nici s-o faceti mai buna, ci sa incetati actiunile maligne: barfele, condamnarile, invidiile, nemultumirile, obedientele, imitatiile

- FITI VOI INSIVA ORICE AR INSEMNA ACEASTA! Daca gresiti veti descoperi repede unde e greseala. Numai cosmetizarea si imitatia va fac sa mascati greseala si prin asta sa o propagati, blocandu-va evolutia. Daca aveti sentimente negative vizavi de cineva dati-va voie sa le aveti si cautati sursa acestor sentimente – ea este la voi nu la adresant, pentru ca voi va lasati provocati sa simtiti ceea ce simtiti!!!

- ACCEPTATI ca sunteti:

- mult mai mult decat trecutul vostru (va defineste numai daca ii permiteti si daca va permiteti sa ramaneti doar cei din trecut)

- mult mai mult decat rana voastra

- mai mult chiar si decat reusitele voastre

- de o vastitate divina si e timpul sa integrati partea voastra angelica, sa vedeti dincolo de egoul (personalitatea) voastra, dincolo de determinismul vostru cultural, familial, economic, medical si chiar astral

- mai mult decat va prognozeaza trecutul si prezentul, pentru ca oricand puteti decide CE si CINE sunteti!

Concluzie: Zilele aflate sub efectul Lunii Pline sub semnul Pesti sunt esentiale pentru perioada 1 aprilie -10 mai. Ca atunci sa putem face schimbari majore in relatiile personale, in cariera sau privitor la sanatate, trebuie intai sa identificam ce nu mai merge, unde ne-am atins limita si sa acceptam ca am ajuns la un prag. Recunoasterea acestui prag ne da puterea de a ne dezmetici, de a sta o secunda pe loc, privind la viata noastra si prezenta noastra in ea. Asa putem pivota schimband sensul. Inainte insa, trebuie sa incheiem armonios etapa actuala din viata noastra, sa facem bilantul, sa intelegem pildele, sa dam cu mopul inclusiv sub covor !

Luna Plina din 19 martie se produce peste conjunctia Soare-Uranus-Lilith de la granita Pesti/Berbec. Luna Plina ne face mai receptivi si mai absorbtivi. Receptam aproape neselectiv informatiile din Univers, din mediul in care traim: fricile colective, ingrijorarile colegilor si prietenilor nostri, nemultumirile membrilor familiei noastre, angoasele societatii. Tot acest ocean de nemultumiri si ingrijorari ne devine deodata vizibil, il putem simti.

Aspectul de Luna Plina din 19 martie poate aduce la suprafata fragilitatile noastre fizice si fiziologice. In general, Luna Plina tulbura umorile: retinem apa in corp, secretiile sunt mai abundente, iar eliminarile sunt ingreunate in cele trei zile cu efect de Luna Plina (18- 20 martie). De aceea toate substantele par sa fie mai toxice decat in alte zile. Alimentele tolerate usor de obicei, pot deveni deodata adevarate otravuri. Medicamentele recomandate si eficiente pot sa ni separa acum prea tari, mai ales pe fondul unei diete incarcate sau nepotrivite cu actualele noastre nevoi. Alcoolul si tutunul dauneaza acum inzecit sanatatii.

Este extrem de recomandat ca in aceste zile sa tinem post. Cat putem mai negru. Daca nu putem,  ideal este sa alegem meniuri vegetariene usoare, gatite la abur sau la cuptor, salate, sucuri de legume, ceaiuri. Daca nu putem nici asa, sa alegem macar produse ecologice, cat mai naturale. Mancarea si bauturile este bine sa fie calde (nu reci dar nici fierbinti), pentru a ajuta corpul sa se relaxeze si sa isi dinamizeze miscarile interioare pentru mobilizarea  toxineleor si eliminarea lor.

Pe Luna Plina nu sunt recomandate operatiile. La aceasta Luna Plina recomandarea este ca interventiile sa fie amanate dupa 20 martie.

Sensibilitatile noastre, mult subliniate acum, ne cer sa ne alegem cu grija compania, sa ne facem un pogram de weekend care ne aduce in preajma persoanelor benefice, pozitive, cu care ne aflam in rezonanta. Este recomandat sa nu facem efort fizic prea mare si sa nu ne supunem stresurilor emotionale. Atentie ce program tv urmariti, ce discutii generati, ce medii frecventati! Evitati polemicile, confruntarile! Ideal ar fi sa dormiti, sa va relaxati.

Meditatia si rugaciunea pot fi remedii minunate pentru aceste zile. Si nu doar remedii. Somnul, rugaciunea si meditatia vindeca si creeaza matricea viitorului. Curatati-va gandurile de rautati, invidii, nemultumiri, frici, furii, rusine, obsesii. Eliberati-va de toxinele mentale si emotionale. Evitati oamenii si situatiile toxice. Sau nu le mai dati atat de multa atentie. Intelegeti ca de voi depinde ce aduceti in universul vostru, ce lucruri decideti sa fie importante si relevante pentru viata voastra, pe care le lasti sa curga dincolo de voi odata cu fluxul vietii, fara sa le hraniti si sa le cresteti cu atentia, pasarea ori ingrijorarea voastra.

Dieta saraca si meditatia linistesc sufletul. Alegeti in aceste zile de Luna Plina, activitati care va incarca de energie si iubire. Dansul, muzica, arta, culorile, aromele, conversatiile usoare, discutiile in care puteti sa va despovarati sufletul, marturisirile care va scapa de vina sau rusine sunt extreme de binevenite acum. Intelegeti ca acest aspect lunar si acest week-end (daca stiti cum sa il petreceti) va pot vindeca sufletul.

Daca aveti familie sau diverse obligatii si nu puteti fi singuri sau nu va puteti face propriul program, nu va necajiti! -  ciuda sau invidia va fac mai  mult rau decat obligatiile voastre familiale ori sociale.  Acceptati ce este in viata voastra si fiti binevoitori in activitatile programate pentru acest final de saptamana. Astfel, veti trece o mare proba. Tinti minte ca este interzis sa va generati ganduri si emotii negative, de respingere, critica sau condamnare!!

Luna plina aduce la suprafata toate temerile si vulnerabilitatile noastre, atat cele individuale cat si cele colective. Spaimele legate de un cataclism la scara planetara se exacerbeaza. Fricile legate de fericirea personala sunt mult mai pronuntate.

Aspectul  activeaza nevoia spiritului nostru de a se elibera de toate conditionarile si toate poverile. De aceea ne apar intr-o nota dramatica toate problemele actuale – atat la nivel individual cat si colectiv.

Aceasta Luna Plina ne conecteaza la umanitate. Acum ne este mai usor sa intram in rezonanta cu oamenii aflati in dificultate si avem un simt mai accentuat al universalului.

De aceea multi oameni pot realiza in aceste zile dimensiunile unor erori colective: dimensiuni ale abuzurilor comise de oameni asupra naturii, ale unor decizii gresite luate in trecut. Si in acelasi timp, pot realiza/intui/simti masurile curative, salvatoare, ce pot fi luate, de fiecare in parte si apoi de grupuri de oameni, de mici colectivitati.

Energia Lunara actioneaza tot timpul ca o mare lentila cosmica ce concentreaza in aceste zile informatiile Universului spre noi. Le captam mai intens si ne patrund structurile subtile ale fiintei. Multi dintre noi, cum spuneam si la inceputul articolului, vom simti mai intens emotiile celor din jur, ne vom da seama de sensibilitatile oamenilor de langa noi, de sentimentele si gandurile lor reale. Asta ne poate tulbura profund. Sau ne poate clarifica. Este greu sa ascundem ce simtim, in aceste zile. Este mai bine sa nu incercam s-o facem.

Talcul acestei Luni Pline este de a ne face mai umani si mai sensibili. Vazand in adancul inimii oamenilor, intelegem cauzele gesturilor semenilor si condamnam mai putin, iertam mai mult, toleram mai usor. Ne scade aversiunea, violenta, respingerea. Ne creste ingaduinta, modestia, serviabilitatea.

Rugaciunile acestor nopti sa fie de multumire si acceptare si sa nu devina cereri de a obtine ceva ce ne lipseste.  Universul stie ce avem nevoie cu adevarat. Noi doar sa ne consideram merituosi sa primim ce avem cu adevarat nevoie. Daca nu ne consideram apti sa fim fericiti si abundenti, atunci fie vom tanji dupa abundenta ravnind-o excesiv, fie ne vom lipsi de ea sabotandu-ne fericirea rezervata de cer, ingreunandu-ne inutil viata pana la a ne bloca implinirea menirii.

Acum, sufletul nostru este ajutat sa uite, sa ierte, sa lase in urma durerile care i-au fost provocate de cei prea mult umani si prea putin divini.
Sursa: astrolog Camelia Patrascanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu