vineri, 16 septembrie 2011

ATINGEREA TERAPEUTICA



Majoritatea persoanelor vad sau experimenteaza doar atat cat este necesar sau esential pentru ei si viata lor nemijlocita. In ziua de azi, oamenii nu cunosc prea multe despre corpurile lor ca sisteme energetice. Adeseori se spune : „Avem doctori, asa incat de ce sa ne pierdem noi vremea ?”  In felul acesta renuntam la responsabilitatile noastre si la o mare parte din puterea si controlul – pe care il avem din nastere – asupra propriei noastre sanatati. Iar atunci cand ne preocupa doar ocazional propriul nostru corp fizic si energiile sale, nu este de mirare ca energiile vitale cele mai subtile sunt atat de afectate.
Ne putem dezvolta abilitatea de a experimenta in mod real energiile subtile ale vietii. Putem invata sa recunoastem ca energiile nu se opresc la nivelul pielii. Dintre elementele corpului nostru, mainile au cea mai mare sensibilitate – si o putem dezvolta in asa masura incat sa simtim emanatiile de energie subtila ale corpului, precum si proiectarea lor in interiorul corpului. Aceasta abilitate de a aproiecta energii vindecatoare prin intermediul palmelor  este cunoscuta sub mai multe denumiri. In timpurile stravechi era denumita „artingerea regelui”. Astazi, i se spune „atingerea terapeutica”. Este o metoda de folosire a mainilor in scopul dirijarii energiilor – umana si spirituala – in vederea sustinerii procesului de vindecare. Aceasta este o forma de vindecare vibratorie si este foarte eficienta pentru alinarea durerilor si suferintelor si pentru o relaxare generala. Care este de obicei primul lucru pe care il facem atunci cand ne lovim ? Punem mana pe rana si o tinem acolo ! Simtim cum ne alina durerea. Mainile noastre sunt instrumente naturale de vindecare si oricine isi poate dezvolta aceasta abilitate, chiar si mai tarziu pe parcursul vietii. Indiferent de rezultatele palpabile sau argumentele  stiintifice, daca cineva crede ca asa ceva este cu neputinta, este destul de greu sa-i schimbi parerea. Majoritatea oamenilor cresc complet nestiutori sau cunoscand prea putine lucruri despre energiile subtile ale vietii. De multe ori, orice experiente de acest gen sunt considerate „coincidente”, sau puse pe seama unei imaginatii prea bogate. Rezultatele sedintelor de vindecare prin atingere terapeutica sunt diferite de la o persoane la alta. Indemanarea de a folosi atingerea terapeutica exista in noi in stare latenta, doar trebuie „trezita” sau altfel spus, „initiata”. Cuvantul cheie este perseverenta – oricine poate obtine rezultate palpabile.
Vindecarea prin atingere terapeutica foloseste energiile subtile ce inconjoara corpul fizic. Este o forma de vindecare ce nu depinde de contactul efectiv cu corpul omenesc, desi uneori un asemenea contact ii poate spori eficienta. Aceasta forma de vindecare a fost considerata intotdeauna de natura spirituala. Din pacate, atunci cand spui ca practici vindecarea spiritruala, multi presupun ca este o metoda bazata exclusiv pe credinta si pe armonizarea vindecatorului cu oarecare forte divine. Desi atingerea terapeutica este mai eficienta in acest fel, rezultatele nu depind numai de credinta sau de divinitate. De fapt, inca se cunosc prea putine despre desfasurarea procesului de vindecare. Dar chiar in aceste conditii, important este de stiut ca atunci cand actionam intr-un anumit mod, se produc anumite efecte. 
Practica a demostrat acest lucru cu prisosinta !
Cu totii avem capacitatea de a efectua schimbari in energiile noastre, de natura fizica sau subtila, chiar daca nu toti intelegem aceste fenomene – este o aptitudine innascuta. Ceea ce trebuie sa descoperim si sa dezvoltam sunt tehnicile cu care rezonam, si prin care putem trezi aceasta abilitate din starea ei latenta, pentru a o directiona in functie de scopurile noastre. Sa nu uitam ca vindecarea vine intotdeauna din interior; bolnavul se reface singur – terapeutul este doar un „catalizator” sau un „canal” care vine in sprijinul sistemului regenerator al individului, insa ( inca o data ) vindecarea vine din interior.
Exista persoane care se autointituleaza „vindecatori”. Pentru binele dumneavoastra, va sfatuiesc sa  nu apelati la serviciile lor.

 Material inspirat din : "Ghid de initiere in terapii energetice", T.Andrews

2 comentarii:

  1. Foarte adevarat.
    Sa ma corectati daca gresesc. Am observat ceva "puteri" in palme si am inceput sa le folosesc dupa ce am urmat un curs Reiki. Cel mai mult ma ajuta la alungarea durerilor de cap. Intradevar, trebuie mai intai sa ma calmez, chiar daca am dureri, sa ma relaxez, dupa care duc palmele in diferite pozitii in jurul capului, pana durerea aproape dispare.
    Am mai observat ca se pot alina si durerile de masea, prin concentrare, pana ajungem sa controlom durerea, sa ajunga in acelasi ritm cu pulsul. Cu cat pulsul este mai rar si suntem mai calmi, cu atat putem sa controloam mai bine durerile.
    Nu mai vorbesc daca asemenea lucruri sunt facute si cu un ajutor de specialist.
    Avem multe de invatat, inca nu ne cunoastem nici 10% din puterile noastre, ceea ce am reusi sa facem cu corpul nostru.
    Va multumesc pt acest informatii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut.Vreau sa te felicit pentru ca incurajezi campaniile ecologice. Am vazut ca ai pe blogul tau bannerul de la Umbrela Verde.
    Intr-o lume din ce in ce mai poluata, fiecare campanie ecologica conteaza. Noi incurajam recilclarea, reducerea poluarii, folosirea responsabila a resurselor, plantarea copacilor, depozitarea in siguranta a substantelor chimice si curatenia spatiilor verzi. Dintre toate acestea, ne axam pe incurajarea plantarii copacilor pentru ca ne dorim ca fiecare persoana sa aiba “copacul sau“. Prima campanie de plantare se numeste “Parcul Izvor prinde radacini“.
    Daca iti doresti ca in Romania sa fie plantati mai multi copaci, dar nu ai timp sa plantezi unul, poti sa ne sustii prin oricare dintre variantele de mai jos:
    1) Redactarea unui articol informativ care are legatura cu copacii sau ecologia.
    2) Publicarea unui articol pe blogul tau in care sa vorbesti despre campania noastra.
    3) Adaugarea unui link/banner pe blogul tau.
    Daca adaugi pe blogul tau unul dintre cele 10 bannere de pe pagina "schimb de link" vei primi in schimb un link la sectiunea “Sustinatori” si vei aparea aleator pe prima pagina in sectiunea “Bloguri Partenere”.
    Daca doresti sa apari permanent (pe prima pagina) la sectiunea “Ne sustin”, trebuie sa participi la una dintre campanile noastre de voluntariat sau sa donezi bani pentru plantarea unui copac (9 lei).
    Aceasta campanie este apolitica si este realizata de un grup de tineri care isi doresc sa schimbe mentalitatea celor care neglijeaza mediul incojurator. Participa si tu!

    RăspundețiȘtergere