Nimic nou

Din capul locului subliniez faptul ca nu veti gasi lucruri noi(poate doar necunoscute de unii dintre voi )in postarile mele. Lucrurile nu le-am inventat eu, dar as dori sa pun la un loc toate informatiile pe care le am despre ceea ce cred ca este de larg interes, si anume existenta noastra in armonie, sanatate si bunastare. Imi place sa cred ca va intereseaza abordarea problematicii sanatatii, a bolii si a vindecarii dintr-o perspectiva mai larga, holistica.
Preocuparea pentru sanatate este una dintre cele mai importante preocupari ale omului modern, care traieste intr-o societate bazata pe competitie. Competitia are un important efect stimulator,(dupa R. May) dar ea reprezinta si una din cauzele majore ale unei adevarate nevroze culturale. Astazi se considera ca stresul este implicat in cele mai frecvente probleme medicale actuale: durerile de cap si de spate, bolile cardiace, afectiunile dermatologice, astmul, ulcerul, cancerul, etc. Din aceasta perspectiva, sanatatea poate fi definita ca fiind capacitatea de adaptare a organismului la stresurile vietii. Cercetarile stiintifice au demonstrat ca socurile afective pot produce prabusirea mecanismelor de aparare ale organismului impotriva bolilor. Doctorul Schindler sustine ca trei din patru paturi de spital sunt ocupate de bolnavi care sufera de boli provocate de emotii. Iata deci ca importanta factorilor psiho-emotionali in declansarea si evolutia multor boli este recunoscuta, acordandu-se un rol important psihoterapiei in lupta cu bolile somatice. In prezent chimioterapia nu se mai opune psihoterapiei, ci sunt asociate, incercandu-se o abordare holistica ce are la baza respectul pentru unicitatea si complexitatea fiintei umane aflata in suferinta. Dezvoltand boala in maniera sa proprie,("nu exista boli, exista bolnavi") pacientul are nevoie de o abordare personalizata, adaptata felului sau de a fi, terapeutul alegand pentru el, intr-un anumit moment, o anumita metoda pe care o aplica intr-un anumit mod.
In ultimii ani tot mai multi medici de medicina alopata accepta faptul ca toate bolile au cauze psiho-somatice, ca sanatatea corpului fizic este determinata in mare masura de procesele mentale, de starile noastre sufletesti, de ceea ce gandim despre viata si despre noi insine, atat la nivel constient cat si subconstient. Este o schimbare fundamentala care nu trebuie deloc trecuta cu vederea. Niciodata boala nu apare din senin.Intotdeauna ea este precedata de nenumarate semnale pe care viata ni le trimite.Semnale subtile, asa-zise "coincidente" din care trebuie sa intelegem ca nu suntem armoniosi, ca mergem pe un drum gresit, dar de obicei le neglijam,sau le minimalizam, fara a tine seama ca boala este un semnal prin care suntem avertizati ca ceva nu "functioneaza" normal.Daca acordam atentie semnalului vom vedea ca avem sansa de a afla mai multe despre cine si cum suntem.Boala poate fi un instrument care sa ne conduca catre o trezire spirituala pentru ca suferinta ne purifica fiinta, ne trezeste sensibilitatea, ne face mai receptivi fata de anumite aspecte ale realitatii pe care altfel nu le-am baga in seama datorita orgoliului sau obtuzitatii noastre.Mergand pe aceasta cale a vindecarii cauzei reale (primare) a bolilor vom avea o sanatate durabila pentru ca adevarata cauza a imbolnavirilor se afla la nivelul mintii si nu al trupului.Foarte multi dintre noi stim din proprie experienta cat de dezastruoasa poate fi o atitudine mentala gresita, si din contra ce benefica si regeneranta poate fi asupra organismului o atitudine pozitiva.Prin urmare, fiecare dintre noi avem capacitatea de a participa la propria vindecare. Daca dorim, putem sa atenuam sau chiar sa vindecam boli prin: identificarea blocajelor energetice si a tiparelor emotionale care le determina, cunoasterea principiilor universale si a anatomiei subtile a corpului uman,cunoasterea relatiei dintre boli si dizarmoniile chakrelor, cunoasterea influientei emotiilor negative asupra organelor energetice prin prisma medicinii traditionale, aplicarea numeroaselor tehnici si terapii complementare si/sau alternative invatate de la inaintasii nostri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu